Click for Brisbane, Queensland Forecast

dinsdag 22 september 2009

Leuk weekend!

Afgelopen zaterdag en zondag hadden we een heel leuk weekend.Zaterdag zijn we naar Scheveningen gereden want er was weer een forumuitje georganiseerd met de mensjes van Xpdite, die ook aanstaande emigranten naar Australie zijn.
Ik had er al heel veel zin in, want het is zo lekker om met mensen te kletsen die hetzelfde doel hebben, en die je dus goed begrijpen.
Het was superweer, zonnetje en 24 graden, dus het had geen betere plek kunnen zijn dan in Scheveningen.We wilde er een beetje vroeg zijn, ook al begon de bbq pas om 18.30, omdat we dan lekker op 'n terrasje konden hangen.
Femke, de initiatiefneemster, Jowen,Gwen,Kathren en Alie waren er ook al vroeg, dus we hebben gezellig iedereen leren kennen.Femke hadden we al eens ontmoet,das ook een gezellige.
Om 18.30 was iedereen er en konden we beginnen met bbq-en.Het was wel lekker maar helaas 'n beetje weinig.Maar mocht de pret niet drukken!
We hebben veel leuke nieuwe mensjes leren kennen,o.a een paar gezellige brabanders en een stel die ook dezelfde richting in gaan als wij.Zij gaan al dit jaar, ze hebben net te horen gekregen dat ze het visum hebben.Das handig, dan kunnen zij alvast bekijken hoe het er daar aan toe gaat; waar een leuke buurt is om te wonen,hoe het zit met de werkgelegenheid,we onze a.s 4x4 kunnen kopen etc etc
We kunnen hun volgen met hun weblog en natuurlijk de verhalen op het forum Xpdite.
Rimko en ik hadden lekker een hotelletje geboekt want om s'avonds laat nog naar huis te rijden, hadden we niet zo'n zin in.
Om 23.45 gingen we samen met de laatsten de strandtent uit om richting huis of hotel te gaan.We hadden een super lekker hotel,de NH in Den Haag. Heerlijke bedden,luxe badkamer en we mochten uitchecken tot 17.00!Fijnhijn!

Zondag dus op ons gemak uitgeslapen, en lekker lang gebadderd.( later als ik groot ben wil ik ook een bad! :o)
Omdat het gelukkig nog steeds goed weer was hebben we de zondagmiddag weer doorgebracht aan het strand en in een leuk strandtentje lekker geluncht.

Dus een heerlijk weekend en leuke mensen leren kennen, dit gaan we snel weer overdoen!

dinsdag 15 september 2009

Visum stress

Iedereen die ooit een visum heeft aangevraagd ( of nog in de wacht staat zoals wij ) weet het:
EEN VISUM AANVRAGEN IS ZENUWSLOPEND!
Ten eerste moet je veel werk verrichten om in aanmerking te komen, dat hebben jullie al eerder kunnen lezen.Dan moet je elke keer een goedkeuring afwachten, zoals we al hebben gehad van de Ielts test en de TRA ( zie oudere berichten )
Nu liggen onze spullen bij de emigratiedienst van Australie te wachten op de grote stapel tot iemand ze in behandeling gaat nemen.
We weten dat het een paar maanden duurt eer we aan de beurt zijn.Das okee, we gaan toch pas vlg jaar op z'n vroegst.
MAARRRRR...... het Diac ( Department of Immigration And Citizenship ) gooit nogal eens veranderingen in het visa "spel".
Zoals ik al eens geschreven heb kom je pas Australie binnen als je voldoet aan alle eisen van de immigratiedienst.
Daar zijn verschillende lijsten voor.De belangrijkste is de beroepenlijst, want als je daar niet op staat kun je het schudden.

Er zijn meerdere lijsten,je moet minstens op de SOL ( Skilled Occupation List ) lijst staan,beter nog is dat je beroep op de MODL ( Migration Occupations in Demand List )staat.
Nu hadden ze vorig jaar een nieuwe lijst in het leven geroepen om vooral de mensen met een beroep waar te kort aan is, aan een visum te helpen.De CSL, Critical Skills List.
Als je daar op staat dan is het helemaal goed, want de mensen van de CSL gaan voor de mensen van de MODL, en de mensen van de MODL gaan voor de mensen van de SOL.Heb je hem nog? :o)
En jawel tegelzetter staat op de CSL.
We hadden dan ook verwacht dat we een dezer maanden een bericht zouden krijgen van het Diac dat ons dossier in behandeling is.
Maar nu kwam er een bericht op het forum ( xpdite.net waar ik dagen lang op zit te snuffelen ) dat er een nieuwe lijst aan zit te komen. Een lijst die de CSL en de MODL zou vervangen of samen voegen. Nog een beetje onduidelijk want het was maar een vooraankondiging.
Nu weten we dus nog helemaal niet waar we aan toe zijn. Wanneer de nieuwe lijst in gaat is niet bekend,welk beroep er dan nog op staat is ook niet bekend.
Iedereen op het forum , die nog wachten op een visum, mede-aanstaande emigranten, zijn aan het stressen!
Want wat gaan die nieuwe veranderingen brengen voor ons? Iets positiefs zodat we sneller ons visum krijgen , of....... iets waardoor we geen PR (Permanent Resident ) visa kunnen krijgen?

Hopelijk kan ik gauw een nieuw berichtje plaatsen waarin ik schrijf dat er voor ons niks veranderd is en dat we gewoon nog nodig zijn in Australie.
Wordt vervolgd....