Click for Brisbane, Queensland Forecast

donderdag 19 november 2009

Berlijn

Tadaaa! Dit is nou het visum waar we 1,5 jaar ons best voor hebben gedaan :

Het voelt zo goed om dit nu eindelijk echt in handen te hebben!
We zijn afgelopen weekend naar Berlijn geweest. Daar zit de Australische ambassade die visum uitgifte verzorgd.En daar moesten we dan naar toe met onze brief van de emigratiedienst om ons visum in onze paspoorten te laten plakken.
Nou dus hebben wij er maar een leuk weekendje weg van gemaakt... daar zijn wij wel fan van :o)
Berlijn was een leuke stad, niet zo grijs zoals sommige misschien denken.Mooie oude gebouwen en ook leuk om de Muur nu eens te zien.Ze hadden de oude muur overnieuw geverfd, heel mooi, maar gelukkig waren er ook nog hier en daar stukken muur met schilderingen van de oude tijd.
We hadden een lekker hotelletje geboekt, dicht bij de ambassade want daar wilde we maandagochtend al om 9.00 zijn.
We hadden geen afspraak bij de ambassade gemaakt want dat bleek niet nodig als je meteen na opening komt. Nummertje trekken ( er zaten toch al een paar mensen voor ons, maar ja was ook te verwachten want zoals altijd was ik weer een Brabants kwartiertje te laat )
Toen we aan de beurt waren en onze brief lieten zien, werd ons visum plakkertje klaar gemaakt, en mochten we weer even wachten. De mevrouw aan de balie zei nog heel lief : congratulations with your Australian visa! Well thank you!
En Rim kon het weer niet laten om te zegge Huh... Australie??(vrouwtje kon er gelukkig om lachen)
Terwijl we moesten wachten hebben we een Australisch krantje doorgelezen, ff Engels oefenen he ;o) Vooral de jobadvertenties hebben we bekeken want het was een krant van februari ( duhh )
Er waren wel wat vacatures voor bouwvakkers, maar niet zo heel veel. Maar die zie je hier ook weinig in de krant want dat gaat toch allemaal via via of gewoon een bedrijf opbellen.
Ik heb mijn toekomstig baantje er wel al in zien staan! Receptioniste/assistente bij een dierenkliniek. Ervaring was niet nodig!Nou, ik zou zeggen "hier met die baan ".Echt helemaal mijn ding! Maar goed, dat moet je maar net treffen. Ben bang dat ze vlg jaar september wel iemand gevonden zullen hebben....
Ook zag ik verschillende advertenties voor postbode. Nou lijkt me dat ook helemaal leuk. Lekker buiten zijn (dat is geen straf daar) en lekker op jezelf is ook wel eens fijn , zeker als je de taal in het begin niet super goed onder de knie hebt.
Dus ik ga vast solliciteren! ;o)