Click for Brisbane, Queensland Forecast

vrijdag 11 juni 2010

Op de boot

Onze spullen gaan binnenkort al op weg naar Australiƫ!
Het gaat nu dus allemaal snel.
We hebben de verhuizer geregeld ( Hazeleger uit Putten, bleek een goede op het forum ) en de spullen moeten op 1 juli al bij hun binnen zijn!
De spullen gaan in een gedeelde container, groupage heet dat, en de "stoom"boot vertrekt half juli. Ze schatten dat het rond 25 augustus aankomt in Brisbane.Maar ik heb al verhalen gehoord dat het soms langer duurt, dus das ff afwachten.
Op zich hadden we liever dat de spullen pas eind juli weg zouden gaan omdat Rimko zijn gereedschap eigenlijk nog nodig heeft.
We zijn een beetje afhankelijk van andere mensen die ook rond dezelfde tijd spullen te verschepen hebben, naar Brisbane, omdat we geen volle container huren.
Het risico willen we niet lopen dat de volgende groupage pas eind augustus ofzo zou vertrekken want dan zijn onze spullen pas ergens in oktober in Australiƫ....
Maar dat schiet natuurlijk niet op als Rimko op tijd werk vindt, want dan heeft ie zijn gereedschap nodig. We weten natuurlijk nu nog niet hoe lang het duurt voor hij werk vindt, maar we gaan van 4 of 5 weken vakantie uit en dan hopen we werk te hebben gevonden.

Nu gaan we het dus druk krijgen met spullen doorzoeken, wat wel mee mag, wat niet mee mag en dozen vullen. Gezellig joh, huiskamer vol met dozen :)
Dus het wordt steeds leger in huis want we verkopen zo'n beetje heel de inboedel en nemen alleen persoonlijke spullen en gereedschap mee.
Straks hebben we alleen nog maar wat spullen over die we nodig hebben voor de eerste weken, die dus in onze koffers kunnen. Lekker minimalistisch!

Oh ja, OPROEPJE :
We moeten onze inboedel kwijt!
Wie heeft er een tv,of kast,schilderij,wasmand,bed,bank,droger,magnetron,keukenspullen etc etc nodig??!!
Steun het Ingrid en Rimko emigratie fonds ;) en koop onze spulletjes!!

Je kunt kijken op Marktplaats wat we allemaal te koop hebben.
Typ postcode 5505RE in als zoekopdracht b.v Mexicaanse grenen --> Klik dan op de foto van de kast, dan krijg je de advertentie te zien --> Klik dan bovenaan rechts op "bekijk alle advertenties".
Ehm... alles staat op naam van Jansen....( ja dat zijn wij... wil niet overal bekend staan he ) hahaha
Ik wordt eerlijk gezegd schijtziek ( pardon my French ) van Marktplaats en dan vooral van de mensen die nep biedingen doen of niet komen opdagen.Omdat we rond de 50 advertentie's hebben , kun je nagaan hoeveel tijd ik eraan kwijt ben.Hebben die mensen echt niks beters te doen?!
Dus als jullie ons kunnen helpen, graag! Email maar naar mij, Ingrid of reageer op Marktplaats.

EDIT: op dit moment staat nog niet alles op Marktplaats en dat houden we even zo, om een soort van adempauze in te lassen. Begin juli gaan we er weer vol goede moed tegenaan.Nu even concentreren op het inpakken en administratieve rompslomp regelen.

Groetjes en tot het volgende berichtje!