Click for Brisbane, Queensland Forecast

zondag 29 januari 2012

Vakantie Nederland

Hoi allemaal!
Sorry dat ik het blog een beetje verwaarloos de laatste tijd,ik zal proberen eraan te denken dat niet iedereen Facebook heeft. ( hallo het is tenslotte wel 2012 he! ;o) Meld je aan als je ons vriendje wilt worden.
Het duurde ook ff voor ik dit berichtje kon plaatsen want ik had/heb problemen met mijn telefoon,en daarop staan veel foto's,maar die kreeg ik niet op de computer. En verhaaltjes zonder foto's zijn als honeycomb zonder chocolade...

Okee, we zijn dus in Nederland op vakantie geweest. Het was heeeel erg fijn om onze vriendjes en familie weer te zien en in het bijzonder mijn nieuwe nichtje Luna,die echt een super snoepje is!
Zijn we niet bij jullie langs geweest, of wisten jullie er niks van? Tja.... we hebben het express niet openbaar gemaakt want het was gewoon echt veel te kort om iedereen te kunnen zien. Dus bij deze sorry!
We vonden al dat we veel te kort bij sommige vrienden hebben kunnen blijven. Wat dat betreft was 4 weken echt te kort. We hadden wel een aantal maanden willen blijven, het voelde echt zo goed!
ons welkoms comitee
Ik heb wel gemerkt dat het Nederlands ( en Belgisch ) klimaat niet goed voor mijn longen is, heb de helft van de vakantie behoorlijk naar lucht gehapt, en mijn stem daardoor ook kwijt geraakt. ( was lekker rustig he! )
We zijn in die 4 weken van hot naar her getrokken met onze koffers. We werden op het vliegveld van Brussel verrast door een welkom van Patje en Annemiek ( dikke vriendjes van Rim, en mede muziekmakers van PIAS ) en ons Erwin kwam met Luna ons ophalen. Was erg leuk!
In deze volgorde hebben we zo'n beetje half Nederland en Belgie gezien:

knap kerstvrouwtje op bezoek bij "schoon-oma"
- Zeeland, gelogeerd bij schoonmoederke, waar we fijn rustig konden ont-jetlaggen....ik zat om 18.00 al te knikkebollen!Saai he Wilma. Gelukkig hield Rim je iets langer gezelschap,das geen watje he. Nog ff had ik het volgehouden tot het avondeten en toen ben ik vlgs mij al om 20.00 naar bedje gegaan en heerlijk geslapen.

poepie
- Veldhoven,ons Erwin heeft ons weer opgehaald in Zeeland om naar Sabine en Luuntje te gaan. Daar hebben we lekker gegeten,gezwommen en Luuntje leren kennen. En ze is nog liever,vrolijker en knapper dan we via Skype hadden gezien!
Kei lief van Bien, we mochten haar autooke lenen,dus wij op weg naar:

- Utrecht, mijn vriendinneke Marieke weer gezien!
Voor diegene die niet alles weten ;o) Marieke en ik hebben elkaar leren kennen in Australie,14 jaar geleden.En sindsdien hebben we al heel veel lol samen gehad :-)
Zoals altijd was het ook nu weer heel gezellig. Enige jammere was dat we elkaar die dagen niet de hele tijd hebben gezien omdat ze de zieke mensjes moest helpen. Gelukkig kwam Doc later ook nog naar de Efteling.
kei lekker eten bij Badhu
Via Vessem waar we mijn andere dikke vriendinnetjes Babette en Mijs ophaalden, gingen we naar

- Les Ardennes in Belgie, waar wij een huis hadden gehuurd om weer ouderwets nieuwjaar te gaan vieren. Geweldig vonden wij het om weer sneeuw te zien! Wij meteen op pad met Babs en Mijs om een slee te kopen....was de vlg dag alles weer groen.Sodeju. Maar we hadden wel veel lol gehad die dag. Het huis was heel mooi,en ruim, het koste ons alleen wat moeite om binnen te komen..... de code van het slot reageerde niet en we hebben 3 uur buiten moeten wachten tot de eigenaar vanuit NL kwam om ons binnen te laten :o( Gelukkig had de dikke vette bak van Babs lekker warme stoelverwarming :D
Verder ook nog 3 dagen zonder warm water gezeten...uhum ja fijn huis. Nee echt, ik had geluk en heb toch bijna elke keer warm kunnen douchen s'morgens. Tja, ik zal het wel verdiend hebben hahaha. De rest heeft na de 3e dag weer uitgebreid kunnen badderen. Gelukkig hadden we ook een sauna,die deed het wel, en de verwarming ook, dus koud hebben we niet gehad.( wel was ik ook n beetje ziekjes,last van mijn keel en longen ) De hele week verder veel tijd met mijn kleine vriendinnetjes Luna en Mijs door gebracht.

ons huisje

Mijsie, mijn andere poepie!

Net klein jong


op zun bek gaan stunt

sneeuw vinden we allemaal leuk

he gezellie; ouderwets steengrillen
dat was echt een heel leuk spel Mijs! "Wie/ wat ben ik" Ik dacht eigenlijk dat jullie mam een schaap was ipv een tomaat hahaha
it is such a poepie!
"Samen spelletje spelen op de Ipad kunnen wij heel goed"
Met z'n alle hebben we wel een uur lang gekeken hoe Er en Rim het mooie vuurwerk deden afsteken, Luuntje vond het ook mooi,behalve als het heel veel herrie maakte.

- Eindhoven, gelogeerd,heel veel lekker gegeten en veel lol gehad met Patje,Ilse en Tyeisha. Vooral het schaatsen in DenBosch was leuk! Jammer dat ik niet in topconditie was,maar dat mocht de pret niet drukken. Ff winkelen in good old Eindhoven binnenstad en daar hebben we nog met onze Ozzie bezoekers Eef en Bianca geluncht,ff "herinneringen ophalen"

dikke vriendjes
gesellie!
 - Mierlo, hier hadden we een stacaravan op het park Wolfsven gehuurd. Een beetje met het idee, ff wat rustiger aan te doen en niet steeds van hot naar her te rennen met de koffers. Het waren juist de drukste dagen van de vakantie geweest! Paar bezoekjes overdag afgelegd, o.a het nieuwe kindje van Monique bewonderd en weer bij gebuurt met Rosita ( die ons weer een heerlijk etentje voor had gezet!) Verder zijn we ook nog met ons Er,Bien,Luuntje en Marieke naar de winter Efteling geweest,hadden we nog nooit gedaan en dat was erg leuk. Nergens nog geen minuuut hoeven te wachten, dus we hebben flink ge-rollercoast! Was echt een heel leuk dagje weer.
In de stad op donderdags afgesproken met goeie ouwe vriendjes van Rim; Bert,Erwin,Hans en Frank en Sonja. Hans en Frank waren vroeger ook werk maatjes van Rim. Was veels te kort eigenlijk om echt goed bij te kunnen buurten.
beetje jammer van de slechte kwaliteit foto maar toch leuk voor ons digitale plakboek
In die week ben ik ook langs het DVU
( Diagnostisch Centrum) geweest om mijn oude collegaatjes te laten schrikken ( he Mieke!! ) Het voelde weer heel vertrouwt en ach ik zou er zo weer terug willen ( als het in Australie stond,met collega's en al ;o)
Oh,en we zijn ook nog naar de tandarts geweest. Het echte vakantie gevoel krijg je in de tandarts stoel! hahaha tja we blijven Nederlanders he, de tandarts is gewoon veel duurder in Oz....dussss

- toen naar Vessem, gelogeerd bij Babs en Mijs.(Marcel was weer eens werken, die gezellige ;o) waar we vooral ge-lambalt hebben en we zijn weer eens ouderwets op stap geweest met Erwin en zijn vriendin Fanny. Eigenlijk zou Bertje ook zijn gekomen,maar die had weer eens een avontuur beleefd....busje helemaal in de kreukels, arme Bertje!
Rim heeft in dit weekend trouwens ook weer eens zijn sax kunsten ( ja met een A ) kunnen laten horen; tijdens een optreden van zijn oude bandje PIAS heeft ie zijn solo weer een keer kunnen doen. Het was weer heel erg gezellig geweest.

- De Veluwe, ff tijd voor ons zelf genomen. Heerlijke hotelletje en sauna geboekt, dat was wel weer heeeeeerlijk! Jammer dat we zo'n grote sauna complexen hier in Australie niet kennen. Maar eigenlijk moet je ook de kou hebben om echt relaxt in je blote kont te kunnen lopen natuurlijk! ;o)
- als afsluiter Zeeland, zijn we weer langs Wilma schoonmoedertje gegaan. En die heeft ons weer op t vliegtuig in Brussel gezet , ikke weer stikzenuwachtig want tering wat is het toch een eind weg!3 vluchten, 21 uur in totaal in de lucht.... Wat zou het toch fijn zijn als Australie op de plek van Spanje lag! ( kan iemand dat ff regelen? )
Nou zijn we ondertussen al weer 1 week aan het werk in het hostel. So far so good,hoewel het voor mij een stuk rustiger was (heerlijk!) maar het hostel is wel vol,dus Rim heeft het druk genoeg. We hebben wel weer een klein huisje erbij gehuurd voor mijn anders slapeloze nachten en voor onze vrije tijd. Want anders voelt het alsof je nooit echt vrij bent als je op je werk woont. Verder zijn we er wel over uit dat we geen toekomst in Byron (willen) hebben en gaan we op ons gemakje kijken of we in de buurt van de stad Brisbane werk kunnen vinden en gaan we daar in een buitenwijk wonen.
Wie weet wat we dan op ons pad vinden! Maar dit wordt wel een van de laatste keren dat we gaan verhuizen,want dat ben ik beu. Ook ik heb nesteldrang ja ;o) maar dan zonder dat er kuikentjes in dat nestje gaan zitten hahaha

Dus volgende keer bij ons op de koffie he jongens! :o)
Bedankt allemaal voor het logeren en het lekkere eten; het was echt KEI gezellig!