Click for Brisbane, Queensland Forecast

woensdag 22 februari 2012

Ik vergeet nog wat....

te zeggen in het vorige berichtje!
Omdat we dus tot midden/eind augustus zullen blijven werken in het hostel;

Is het NU het juiste moment om ons te komen opzoeken! :-)

Want:
- we hebben veel vrije tijd met onze werktijden
- het is een heerlijk klimaat tussen nu en augustus
- we kunnen jullie rondleiden ipv dat we alleen s'avonds na ons werk tijd zouden hebben
- scheelt weer kosten aan een gids ;-)
- we jullie makkelijk kunnen huisvesten ( niet allemaal tegelijk )
- scheelt weer kosten!

Nou dus, ik zou zeggen boeken die hap!

dinsdag 21 februari 2012

Tussenstand

Niet zo heel veel te melden eigenlijk maar meer voor de mensjes zonder Facebook, hier dan ff een tussenstand:
We hebben besloten dat onze baan in het hostel goed zal zijn voor onze CV.
Voor Rimko zijn 2e baan in Australie,en ze zijn gek op Australische werkervaring, en voor mij eindelijk mijn 1e werkervaring. Dan staat het beter als het bijna 1 jaar ervaring is, dan 3 maanden.
Daarom zullen we waarschijnlijk tot ongeveer eind augustus blijven rond hangen in het hostel.
Voor degene die dit blog niet goed bijhouden ( foei! haha) Rimko als night manager en ik als receptioniste.
Rimko zou het wel fijn vinden als hij in een andere soort baan terecht kan komen,dan het tegelen. Dat wil ie gewoon niet tot z'n 65 doen,dus kwam deze baan goed van pas. Het kan een mogelijkheid tot andere leuke banen bieden.
Ik vind het bij de receptie wel leuk,maar het is een ongeregeld zooitje qwa management. De baas is aardig maar wel 'n beetje een lapzwans. Rim en ik willen het graag echt goed doen,maar dat heeft eigenlijk weinig nut als de rest er met de pet naar gooit.
Maar goed, het bevalt Rim best goed en ik vind het contact met de backpackers kei leuk ( niet de zatte die in het weekend vooral komen, maar dat ter zijde )
Hoewel het soms heel druk kan zijn met telefoon ( boekingen ) tig mensen die tegelijkertijd willen inchecken, die het volgende hostel bij je willen boeken,de tig volle waszakken die je moet doen en tegelijk alle mails checken, of gewoon wat info over Byron willen ( het is hier mooi maar saaai!! tenzij je vooral komt om te surfen of te zuipen, zijn 2 dagen genoeg en je hebt het gezien ) is het over het algemeen een geinig baantje als het dus niet te druk is.

Voor mijn doordeweekse rust en Rimko's in het weekend ( bij ons van zondagmiddag tot dinsdagavond ) hebben we een huisje erbij gehuurd,het zelfde als wat we voor onze vakantie hadden. Maar op 5 minuten rijden van het hostel. Een heel fijn klein woningkje, 1 kamer studio, met fijn overdekt terras waar we heerlijk buiten kunnen zitten kijken naar de bushkipjes die hoi komen zeggen.
altijd gezellig,die bushkipjes
We houden jammer genoeg weinig geld over omdat we natuurlijk gratis inwoning hadden in het hostel. Maar je wordt gek als je na een super drukke dienst nog steeds in de herrie van joelende jongelui zit en stompende muziek van het buurhostel hoort!
Luxe, een extra buiten douche! Heerlijk als het 30 gr is
Hopelijk komt de winter snel ( nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen!! ) want dat betekend dat het een stuk rustiger wordt. Dat is na Pasen.
De eerste weken na we terug waren van vakantie was het lekker rustig en dat beviel wel :-)  Hopelijk worden de weken tot aan Pasen niet te hectisch en houden we het vol.
Rimko heeft het de laatste week echt heel zwaar gehad. Hij werkt dus van 21.00 tot 24.00 en dan s'nachts op zijn hoede zijn voor onregelmatigheden en s'morgens van 6.00 tot 9.00 weer alles in orde maken voor een nieuwe dag.
het zwembad van het hostel
Nu heeft ie vorige week dus bijna elke nacht er uit gemoeten om zatte lui uit het zwembad te trekken ( lees: een dikke meid zelf over de poort laten klimmen, want ze is er ook over de poort in gekomen!) Er zit n.l een slot op het hek rondom het zwembad, dat zou genoeg moeten betekenen maar toch menen sommige dat je wel s'nachts in het zwembad mag....en dan aan Rim vragen of ie aub de poort open wil doen als hij ze (niet al te vriendelijk) verzoekt om het zwembad te verlaten. Uhm...neee tuurlijk niet, je ziet maar hoe je je dikke kont over die poort heen tilt hahahahaha
Normaal gaat Rimko na dat ie s'morgens klaar is, om 9.00 terug naar bedje tot 11.30. Zodat ie toch een beetje wat aan zijn slaapuren komt. Maar is vorige week met een nieuwe hobby begonnen : duiken!
Hij heeft 4 dagen training gehad, theorie en praktijk ( in het zwembad en 4 duiken in zee )
stoere dude he
Dus van slapen was geen sprake! Kei stoer vind ik het van hem. Ik zelf durf niet goed,hoewel het me mooi lijkt,zie ik er niks in om 10 meter diep ( of nog dieper ) in de oceaan te gaan liggen ademen uit n ding...brrr. Ik ga wel snorkelen :-)
Onze vriendjes Annemiek en Mark vinden het heel leuk dat igg Rim nu ook mee kan gaan duiken. Zij zijn helemaal duikfreak. Das echt hun passie en ze probeerden al vaak mij over te halen,maar ze zullen het toch echt alleen met Rim moeten doen.

Wat we na augustus gaan doen weten we nog steeds niet echt. Wel weten we dat we richting Brisbane zullen gaan verhuizen want Byron Bay is niet echt ons ding. Het is te toeristisch en de dorpjes erom heen zijn wel heel mooi maar het is weer te ver van alles af vinden wij. Als je echt iets nodig hebt moet je gauw een dik uur rijden ( richting Gold Coast b.v )
Wat we vooral merkte aan Byron, tegenover the Sunshine Coast waar we eerst woonden, is dat de bevolking hier echt NIET aardig is. Wat raar....dat is toch juist de kracht van de Aussie's, het vriendelijke? Ja, dat dachten wij ook. waarschijnlijk is dat het effect als je veel toeristen om je heen hebt. Dat merk je toch in Spanje ook? Ze zijn je boterham, maar ze zijn je liever kwijt dan rijk,want toeristen gedragen zich nogal eens niet zo netjes....
Tenmniste, daar gooien wij het op. Geen idee waarom ze anders zo onaardig en kortaf zijn. Voorbeelden : in de winkels zeggen ze niet meer dan het hoognodige en nergeren ze je liever, op straat geen gedag, en mocht je als backpacker aan een Ozzie vragen of hij weet waar die en die winkel zit, dan zegt de Ozzie "google it"!
Yep, real nice.... NOT! Byron Bay is leuk voor een dagje of 2, of een weekje,maar wonen? Nee dank u.
Echt een super groot verschil met wat we in the Sunshine Coast hebben meegemaakt. ( dus je zou zeggen dat het niet aan ons kan liggen!)  :D


Het is wel jammer dat ons leven nu een beetje "on hold" staat, omdat we weer tijdelijk ergens wonen en niet echt verder komen.Wel hebben we ontzettend leuke vrije tijd hoor!
ff luchen met super uitzicht ;-)

verveeld toch nooit,die super mooie stranden
Ik wilde alleen zo graag voor ( of op ) mijn 40ste een eigen huisje hebben....dat gaan we niet halen. Maar we, vooral ik, zijn wel echt toe aan een vaste woonplek. Dus we hopen dat we het in Brissie gauw gaan vinden. We hebben wel ff de tijd, dus dat is leuk, we kunnen op ons gemakje rond kijken.
Het wonen in een grote stad had zeker niet onze voorkeur,maar we zien ondertussen wel de voordelen ervan in;veel meer mogelijkheden qwa werk, meer winkels/restaurants/clubs ( sport en muziek ) en meer mogelijkheden om mensen te leren kennen en dus vrienden te maken. Die hebben we wel in the Sunshine Coast maar das nu 3 uur rijden, en we hebben vriendjes in Brissie.
We gaan daarom ook aan de noord kant van Brissie kijken, toch het dichtsbij het water ( helaas geen strand :-( wel dichtbij Mark en Annemiek en maar een uurtje van de the Sunshine Coast.
Hopen dat we daar een leuke baan en huis kunnen vinden met ruimte voor mijn geknutsel, zodat ik dat nog erbij kan doen evt. Ik kan nu al eigenlijk niet wachten om zover te zijn! Nog maar een maandje of 6 doorzetten!