Click for Brisbane, Queensland Forecast

dinsdag 27 maart 2012

Just a ordinary day...

Het is maandag,dus weekend, lekker uitslapen en gewekt worden door de vogels.
De Magpie maakt zo'n mooi geluid Magpie geluid en de Bush kipjes lopen alweer vrolijk rond te gobbelen en proberen te blijven zitten op het smalle randje van de schutting ( wat dus niet altijd lukt )
Ontbijtje gedaan en toen op weg naar weer een National Park, dit keer Mount Tamborine, die hadden we nog niet gezien. Hee dat rijmt. Als je weet hoe je het uitspreekt tenminste ;-)
De Skywalk op mt Tamborine zou "je van het moeten zijn" als je de folder zag....hoog boven het regenwoud loop je op een ijzeren brug door de toppen van de bomen.

Voor 37 dollar mag je erop/in het park....vriendelijke meneer aan de balie vraagt weer eens: "where are you from?" Een verbaasde blik toen we antwoorden : "from Byron" ( nee sukkel, niet iedereen met een accent is een toerist )
Okee,veel werk geweest om die loopbrug te bouwen, daar zullen we wel vooral voor hebben moeten betalen want binnen 20 minuten waren we weer terug bij het begin! Okee...dat was dus een beetje een instinker voor toeristen.
Wij op zoek naar een echt bos. Volgens de map zijn er een stuk of 5 wandelingen te doen hier in dit gebied. Maar eerst ff luchen om wat kracht op te doen ;-)
Via het Australie forum Xpdite wist ik van een Nederlands tentje, Dutch Bite Cafe. We hadden ons al helemaal verheugd op het broodje kroket of frikandel! Dat was lang geleden....en het zal nog langer duren want het was dicht! Grrrrrr!
Na een saai hapje kozen we de wandeling naar de Witches Falls.De naam stond ons wel aan. Dit was weer een echt ongerept bos.


Het pad was bijna niet te zien, hier kwamen duidelijk weinig mensen. Iets te maken met de naam?
Eerste stuk door de spinnenwebben, "Rim, loop jij maar voorop" ;-) en ik was weer een beetje bang voor slangen. Het enige wat we tegen kwamen was een stuiterende wallebie,die niet wist hoe snel ie weg moest komen toen wij langs liepen. Daarna nog wat van zijn broertjes en zusjes gezien, altijd leuk die haarballen.
Rim ziet de wallebies

De waterval zelf was niet zo heel indrukwekkend maar we zijn dan ook al verwend natuurlijk.
De rit terug door de bergen was super mooi.Wat een uitzichten je hier had! De ene kant tot aan de zee, Surfers Paradise met de wolkenkrabbers, en aan de andere kant de bergen en uitgestrekte velden
Terug thuis hadden we bezoek: meet the Huntsman spider! Gadverdamme he?! Die zat dus op het plafond op het terras,dus ik moest er onder door lopen wilde in naar de badkamer.....Ik heb het niet op die beesten.Ze doen misschien niks ( zijn niet giftig ) maar tering wat zijn ze groot,zo ongeveer mijn handpalm. En ze lopen kei snel,dus je schrikt je kapot. Rim is een held en die durfde de foto te maken. Vanacht durfde ik niet naar de wc en heb ik Rimko vanmorge eerst de deur uit gejaagd om te kijken of ie weg was. En jawel,de kust was weer veilig.
Dus, al met al weer een hele gewone dag uit ons Australische leven!
Ala, laat ik alsluiten met een leuke foto he :-)