Click for Brisbane, Queensland Forecast

donderdag 11 oktober 2012

Tadadada tadaa!

Zoals gezegd in het vorige berichtje, we zouden vakantie gaan vieren nu we werkloos zijn....

Net 2 dagen uit Byron weg ( we begonnen onze vakantie met 2 nachtjes in ons favoriete resort, beetje luxe beginnen he) en op naar het zuiden om te kamperen, kreeg ik een smsje met daarin "check your e-mail for a group interview at Coles" .... joh!
We hadden nog best wel wat sollicitaties lopen, o.a in de zorg maar daarin wordt bezuinigd dus we hadden niet gedacht dat het zo'n vaart zou lopen.
Okee, dus meteen maar omekeer gemaakt, terug naar Brisbane want ik moest dus op gesprek bij de supermarkt keten Coles.
In Oz zijn er 2 grote supermarkt ketens, the Coles and Woolworths (oftewel Woolies , want alles wordt waar mogelijk door de Ozzies afgekort ) Zeg maar de Albert Heijn en de Jumbo van Australiƫ.
http://www.coles.com.au/
Heb je ooit in Nederland mee gemaakt dat je op gesprek moest samen met andere kandidaten?? Ikke nie in ieder geval. Maar ja hier zijn de dingen zoals zo vaak, anders haha.
Nu weet ik niet hoeveel mensen in totaal gereageerd hebben op de advertentie maar er waren in onze groep 30 mensen en er waren nog 2 van die groepsinterviews geweest, in totaal 78 man die op gesprek kwamen.
Het was wel gezellig moet ik zeggen! In groepjes van 5 zaten we te luisteren naar uitleg van wat Coles doet en wat het baantje in zou houden. Daarna moesten we in onze groep van 5 onszelf aan elkaar voorstellen en werden we nauwlettend in de gaten gehouden door de managers (4 in totaal).
Daarna nog een gezellig opdrachtje over prioriteiten stellen; wat is belangrijkst en wat kan even wachten en laat je tot het laatst. Ik vind het gesmorste drankje van een kind in de supermarkt niet zo belangrjijk en laat dat tot het 1 na laatste. ( het laatste dan maar mijn lunch pauze.... duhhh as if! ;-) 
Maar toen we gingen overleggen waren al mijn Australische  concurrenten het er meteen mee eens dat het nattigheidje toch wel snel moest opgeruimd worden want oh ja, safety!!! De Ozzies zijn heel erg zenuwachtig als er iets kan gebeuren dus veiligheid eerst!! ( je zou eens aangeklaagd worden als iemand erover uit glijd en zijn nek breekt....)
Dus ikke maar snel mijn volgorde doorgekrabbeld hahaha. In de rest van de volgorde waren we het wel met elkaar eens. En ondertussen maar opletten dat je goed over kwam als een van de spionage managers langs kwamen om mee te luisteren.
De dag na het groepsgebeuren, het was toen vrijdag, kreeg ik al rap een telefoontje of ik op die a.s dinsdag op 2e gesprek wilde komen!Tuurlijk, doen we :-) Ik maak toch altijd zo'n goeie eerste indruk he ;-)
Maar dan eerst weer ff paar daagjes kamperen om toch een beetje het vakantie gevoel vast te houden.
Het was helaas schoolvakantie tijd, dus heel druk overal, maar toch een goei plekje gevonden op Cooloola NP, op het strand in de duinen gekampeerd. Heerlijk!
Maandag avond waren dus weer terug in Brissie, waar we in het huis van Annemiek en Mark, die in NL op vakantie zijn, mochten logeren. Dus dat is wel erg lekker en handig.
Dinsdags op gesprek met Karissa, de manager van het on-line gebeuren van Coles. Ik moest me nog een beetje verkopen, maar het voelde wel heel relaxt eigenlijk. Maar ja, naderhand weet je dan nog niks he... Dus maar weer afwachten.... En we durfde niet weer weg te gaan kamperen want op veel plekken/ de mooiste plekken heb je geen ontvangst met je telefoon, dus we konden maar beter in de buurt blijven. Vrijdag had ik nog steeds niks gehoord en we dachten , nou in t weekend horen we toch niks, dus we gaan er toch weer vandoor want we hebben niet voor niks onze auto helemaal vol met kampeer spullen gepropt!
Precies 1 uur voor we in het "buiten bereik" gebied waren kreeg ik het verlossende telefoontje "your application was succesfull"!!! Whooohoooo!

Dus dat is eigenlijk wel heel rap gegaan, we dachten een tijdje vakantie te vieren maar binnenkort ga ik dus weer beginnen met werken.
Vandaag had ik de introductie gehad met de 5 andere overgebleven kandidaten (ikke natuurlijk de enigste vrouw, dus ik mag zeggen dat ik het goed heb gedaan om gekozen te worden he!)
We hebben gezellig filmpjes gekeken over de baan en het bedrijf, met natuurlijk filmpjes over veiligheid en hygiƫne :-)
Oh ja, en hier heb ik, in tegenstelling tot het hostel, wel een echt contract getekend! Hahaha
Vlg week woens en donderdag echte training/ inwerk dagen en dan even bekijken wanneer ik ga beginnen. Daarin zijn ze wel relaxt. Rim en ik moeten natuurlijk nog vakantie vieren....euh ik bedoel een woning zoeken ;-)  Helaas is het ons niet gelukt een baan te vinden in onze favoriete plek, the Sunshine Coast, want mijn baan is in noord Brisbane. Maar ach dan is het maar 1 uur naar het noorden rijden, dus best te te overzien.

Och ja....Wat ik nou precies ga doen? De functie heet Customer Service Agent. Dat is geen politie agent of wat jullie je er ook bij voor de geest halen ;-) Maar het houd in dat ik dan voor de mensen die online hun boodschappen bestellen, hun boodschappen verzamel in de supermarkt en die aan huis bezorg met een soort vrachtwagentje die je nog met een gewoon rijbewijs mag besturen.
Het lijkt me wel een lekker relaxt en afwisselend baantje! Het is gelukkig een vaste baan, maar wel part-time. Tussen de 20 en 30 uur. Wat betekend dat ik genoeg verdien om de huur te betalen maar Rim zal strakjes ook gewoon werk vinden dus verder komt dat wel goed.
En ik kan er weer bij gaan knutselen! Ik heb natuurlijk alle spullen nog, dus ga ik me richten op de lampjes, vlaggetjes en een beetje mozaiek . Mocht het moeilijk zijn met mijn werkuren om op de markt te gaan staan dan ga ik igg via FB en de Australische "markplaats" mijn spullen proberen aan de man te brengen.
Hoe mijn baantje zal bevallen vertel ik jullie over een paar weken. Dan ook met wat foto's erbij van onze "vakantie" in eigen land.

P.s het tadaaa hier boven slaat op de slogan van Coles en de Ozzies die hier evt mee lezen wisten het vast meteen :-)