Click for Brisbane, Queensland Forecast

maandag 28 januari 2013

Onstuimig weer in Australia

Toch maar weer even het ouwe blog maar gebruiken....
We krijgen namelijk weer mailtjes van mensen die willen weten of wij hier niet in de fik vliegen oftewel aan het verzuipen zijn. Nou hadden we meer kans op de laatste ;-)
Nee het gaat goed hier, wij komen er weer goed weg. De branden zijn een stuk zuidelijker vooral (hoewel t eilandje hier 100 km vandaar ook in lichterlaaie stond) en de overstromingen zijn nu wel in de buurt maar niet in onze straat.
Wel hebben we veel regen gehad (lekker als je als bezorger gewoon moet werken) en heel veel sterke wind. Het was wel spannend en we waren ook op onze hoede of we geen wateroverlast zouden krijgen.
Maar het viel dus nog mee bij ons, maar een dorp verder had meer last. 
In grote delen rondom ons, zijn weer veel huizen overstroomd, wegen onbegaanbaar en is er veel schade. In sommige gebieden is het erger dan de overstromingen van 2011.Ziet er allemaal weer indrukwekkend uit op het nieuws.
Ondertussen scheen de zon hier net al weer en zijn we er even op uit geweest. De orkaan heeft een leuk tafereeltje achter gelaten : Free natural foam party!!Dit was, zoals je ziet erg grappig en natuurlijk komt dan Rimmy's inner child naar boven hahaha

Geknapte bomen/takken zie je wel overal na de storm

het heeft gesneeuwd! of toch nie...

warm schuim komt uit de zee, en een lol dat iedereen ermee heeft. Voelt trouwens erg vreemd aan... :-)

Mijn favoriete foto! Rim gaat kopje onder, hij is dat lichtblauwe blokje

whahahaha

klein jong!

en spoelen maar! hihi