Click for Brisbane, Queensland Forecast

zondag 30 augustus 2009

Vakantie Noorwegen

We zijn weer terug van weggeweest.Deze keer hadden we eens geen zonvakantie! Met het idee om zoveel mogelijk moois van Europa nog te zien voor we naar Australie gaan, zijn we deze zomer naar Noorwegen gegaan.Het was er mooi maar nat, grijs en koud!

We zijn met een heerlijke gehuurde camper helemaal via Duitsland, Denemarken en Zweden gereden.In Zweden hebben we als tussendoortje, 2 dagen op een hele leuke camping gestaan.Daar was het nog droog, rond de 20 graden.Lekker gekanoe-ed.Mooie lieflijke landschappen, glooiende heuvels en off course, de vele meren.

Toen door naar Noorwegen.De natuur was heel mooi maar het ziet er een stukje minder mooi uit als de zon niet schijnt.Het lijkt wel alsof de wereld niet in 3D is.De bergen waren heel indrukwekkend, en ook de fjorden waren mooi.Zeker de Geiranger die je op de foto ziet.
En we hebben ook hier, zoals in IJsland een gletsjer gezien.Het was er erg koud en je waaide bijna uit je schoenen!
Op veel bergen lag de nog ( al? )sneeuw. Vaak was het rond de 10/14 graden.

Meestal hebben we "wild" gekampeerd.Das ideaal!We hebben op heel veel mooie plekjes gestaan.( soms erg winderig, zoals op de hoogvlakte Hardangervidda )

Oh over wild gesproken: we hebben rendieren gezien!Okee okee niet echt in het wild... maar in de speeltuin, tussen de schommels!Dat is natuurlijk (?!) waar je ze vindt en ik ze dus kon aaien, geweldig!

De steden Bergen en Oslo vonden we erg leuk.Terwijl ik echt geen stadsmens ben, geef mij maar natuur.Oslo was erg mooi, en dat de zon eindelijk weer scheen hielp natuurlijk ook wel.Heerlijk op een terrasje en in het park Vigeland rond gehangen.
De mensen in Noorwegen vinden wij heel relaxt, erg aardig en wat ik ook erg fijn vond : in het verkeer zijn ze net zo! Niemand die zit te duwen, iedereen rijdt relaxt.Kunnen wij een voorbeeld aan nemen.

Omdat we na 2 weken grijs,nat en koud weer het wel een beetje gehad hadden , zijn we wat sneller weer naar beneden gezakt, en hebben we in Denemarken nog even op een camping gestaan die een verwarmd zwembad met bubbelbad had.Zo konden we ff opwarmen voordat we weer naar huis toe moesten :o)
Het was weer een fijne vakantie maar des te meer weten we nu weer zeker : we willen naar een warm zonnig land!

3 opmerkingen:

Femke zei

Hey Rimko en Ingrid,
Mooie foto's hoor. Ondanks het weer, ziet het er erg mooi uit. Misschien ook wel dankzij het weer. In dit soort landen worden vaak de foto's nog wat mysterieuzer door het weer en de bewolking. Gelukkig heb je straks Nieuw Zeeland vlakbij. Iets warmer en iets beter weer, maar net zo mooi en een enigzins vergelijkbaar landschap!
Groetjes Femke

Anoniem zei

Hoi, heb eindelijk jullie foto's bekeken. Is de kaneelstok al op?
Groetjes Tamara

Rimko en Ingrid zei

Hahaha nee de kaneelstok is nog niet op Tamara.Volgens mij houden de Knegselnaren niet van kaneelstokken want deze was wel zo onnoemelijk hard dat ie volgens mij een bietje oud was.En ik hou mijn tandjes liever heel.