Click for Brisbane, Queensland Forecast

maandag 18 oktober 2010

Kei leuk jullie reactie's

Voor ons is het echt heel leuk om te zien dat zoveel vrienden, familie, kennissen en ex-collega's ons weblog volgen! Niks uit het oog uit het hart he (tenmniste ..... nog niet ) hihihihi

Wat ik ff wilde weten is, als een van jullie een berichtje plaats, kijk je dan terug of er een reactie op komt?
Want soms willen we wel iets terug schrijven maar ik heb geen idee of dat bekeken wordt.... of da jullie daar op zitten te wachten? :oP
Kijkt iemand ooit terug nadat hij/zij een bericht getypt heeft?
Geen idee hoe dat werkt als je een "volger" bent.

Geen nieuws verder. Rimmy werkt hard maar heeft het best naar zijn zin, Ingkie is huisvrouw.... en heeft het ook best naar haar zin. Werk komt vast snel. Verder hebben we hele saaie weekenden hier. Beetje nationale parken bekijken/bewandelen,winkelen, marktjes afgaan, strand wandelingen maken, terrasjes pikken, lekker genieten van de zon.... heel vervelend allemaal dus.

Nou, ik ga mijn bedje onderhand weer opzoeken, de zon is al lang onder.
Groetjes vanuit de (ondergaande) zonnige kant van de aarde.

dinsdag 5 oktober 2010

Paar fotootjes

Omdat ik weet dat jullie het leuk vinden, hier weer een paar fotootjes!
En nog eventjes wat over Rim's werk vertellen. In het laatste berichtje wisten we alleen dat ie aan de slag kon verder niks.
Nu hebben we de baas ontmoet ( onder het genot van een pilsje bij hem thuis, toen ik Rimko ging ophalen eind van zijn 4e werkdag, just love the Aussie's hospitality !! ) en is ie in dienst van een klein ( hij is kleiner dan ik,hahaha!!!)  groot baasje George, die ongeveer 30 man in dienst heeft.
Om op de bouw te mogen werken moet je hier een White Card hebben,das een Safety ding en Rim heeft die cursus via het internet gedaan. Ongeveer 250 vragen beantwoorden. Als je iets niet wist ( of niet begreep i.v.m 't Engels ) kon je hulp vragen.Je kreeg dan een stukje tekst met uitleg en daar stond het antwoord precies in.... uhm.. Maar goed, je hebt dan wel alles gelezen van wat de veiligheid op een bouw betreft, en daar gaat het uiteindelijk om.
Rimko zegt dat het verrekes aanpoten is hier en in het begin moest ie wennen aan de andere materialen en werkwijze.Het is net zo hard werken als dat je in NL voor een baas zou moeten doen.Dus het is een fabeltje dat Australiers het allemaal rustig aan doen.
Ze werken vanaf 7.00 uur en hebben maar 1 pauze ( op het gekke tijdstip van 9.30!? ) om zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen, zo rond 3 uur s'middags.Wel fijn, want dan heb je nog wat aan de dag, als het zonnig is kunnen we nog naar het strand.
Wat kei fijn is; Rim werkt hier altijd in de buurt, zodat ik wandelend op max 20 minuten onze auto kan ophalen.
Oh ja, de collegas van Rimko vinden de naam Ziggy erug leuk!Het is natuurlijk makkelijk te onthouden.
Als ik de verhalen zo hoor, vinden ze Rim een leuke collega en gaat het werken hem goed af.De baas is zoiezo blij met een Nederlander in dienst, want die staan bekend als betrouwbare en hardwerkende lui. En Rim kent technieken die de Ozzie's niet kennen, zoals tegels in de specie leggen/ zetten. Dus daar heeft George meteen gebruik van gemaakt, vandaar dat ie de eerste dagen spierpijn had :o)
Rimko's werk klofje
reclame maken voor the boss
Met Marijn en Stefan hebben we onze auto de zand doop gegeven op Cooloola Nation Park
Hier het bewijs,we hebben echt dolfijnen gezien, zelfs een hele school!
Hier zie je ze beter.. zie de albino!
Ongeloofelijk, zelfs in een National Park staan ze te controleren! Blijkt niet geheel nutteloos te zijn, Rim heeft natuurlijk niet gedronken maar er zijn nogal wat jongelui die lekker off the road gaan met een pilsje in de hand.
ghe ghe
Skippy!