Click for Brisbane, Queensland Forecast

donderdag 3 februari 2011

Cyclone Yasi vervolg

Hij is weer voorbij,de superstorm Yasi. Ik vanmorgen, heel benieuwd, meteen de tv aangezet toen ik wakker werd. Maar eigenlijk kreeg ik niet veel superstorm beelden te zien. Het leek alsof het allemaal wel was meegevallen. De storm was wat afgewend van het pad wat ze verwacht hadden, dus de grotere steden kwamen er redelijk goed vanaf.
Heel veel beelden waren er vanochtend niet, maar ondertussen zijn er redelijk wat foto's en filmpjes voorbij gekomen waarin je kan zien dat ie toch behoorlijk zijn best heeft gedaan.
Het is allemaal minder verwoestend gebleken dan ze gedacht hadden. Maar toch zijn veel mensen hun huis, of een deel ervan kwijt geraakt.
Op de radio vanochtend zeiden ze, dat Queensland het voor elkaar krijgt om geen levens te verliezen tijdens deze ramp, maar zelfs meer levens te tellen na de ramp.... er zijn 2 kindjes geboren tijdens de storm en 1 ( of 2 , weet ik niet zeker ) is geboren in zo'n opvangplaats ( het overdekte winkelcentrum was er zo een )
Hier een paar "mooie" plaatjes:
Mooi maar scary plaatje.
Dit is zo'n "shelter" , schuil ruimte of hoe je dat op het Nederlands ook noemt :o) Gezellig he... ahum

Leipe gebroken stroomkabels.p.s dit is niet Belgie hihihi

De meeste bananen komen uit het gebied wat getroffen is, zoals je ziet is er weinig van de bomen over,en zullen de bananen prijzen "banana's gaan" zoals ze het mooi zeiden op de radio :o)
wauw... respect for mother nature

Je legt een boot toch niet op straat..?
wat een zooitje

Dit vind ik knap parkeerwerk! Mag je idd trots bij staan kijken jongen!
Heftig als je je huis zo terug ziet
En dit is bij ons. Het strand is een stuk weg geslagen door de kracht en hoogte van de golven. Das het enige wat wij van cyclone Yasi hebben meegekregen.
 

woensdag 2 februari 2011

Cycloon

Cycloon Yasi komt eraan.....
Ik zal jullie deze keer voor zijn ;o)  Wij wonen niet in het gebied wat geraakt zal worden.
Na al die overstromingen krijgt Queensland weer een domper op z'n kop wat het weer betreft.
En door de extreme hitte is er ondertussen in Victoria en NSW ( andere staten in Australie ) kans op ( en al aanwezige ) bosbranden. Tja, das Australie!
Vanavond zal de super storm de oostkust van noord Queensland bereiken. Categorie 5 ondertussen....

Dit is de ergste die ze ooit hebben gehad, de omvang van die cycloon is bijna de grote van heel Queensland,
500 km wijd, windsnelheden tot 300 km p/u, met regen  tot 700mm, het zeeniveau zal een paar meter stijgen en het oog van de cycloon is alleen al 70 km breed.
Das dus wel een beetje trickie, want mensen kunnen dan denken, het is al een uurtje of wat stil "het zal wel over zijn" maar dan komt de rest nog.
Jullie zullen er vast iets van zien op tv want dit zal zeker het journaal halen.
Heel veel mensen zijn al ge-evacueerd, het vliegveld van Cairns en Townsville gaat zometeen dicht, het ziekenhuis in Cairns heeft alle patienten die vervoerd mochten worden al ge-evacueerd, alle boten worden binnen gehaald ( is een toeristisch gebied ) winkels zijn al bijna leeg omdat mensen voor 1 week voorraden moeten inslaan, veel ramen worden afgeplakt met dikke tape, zandzakken worden massaal gevuld en voor deuren gelegd, stroomkabels die hier ,zoals in Belgie, boven de grond staan worden uitgeschakeld om branden en electrocutie te voorkomen, veel mensen vertrekken naar veiligere gebieden en iedereen wordt aangeraden, die blijven, om veilige plaats te zoeken om te schuilen, niet naar buiten te gaan en het uit zitten tot het voorbij is.
Heel heftig dus!
Omdat ik weet dat wij er goed vanaf zullen komen ( het gebied ligt op een afstand zoals ongeveer Spanje vanaf NL ligt ) vind ik het best interessant spannend want dit heb ik nog nooit gezien en het wordt groot uitgemeten in het journaal, dus ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe het zal zijn.
Ik hoop natuurlijk wel dat de mensen er daar goed vanaf zullen komen....

Wordt vervolgd.

p.s ondertussen gaat het kei goed met ons hier hoor! We vermaken ons goed, het is de laatste tijd heerlijk weer dus Rim kan meteen na zijn werk lekker afkoelen in ons zwembad, en werk technisch gezien gaat het ook met mij goed.
Daar mail ik jullie binnenkort nog wel over als jullie het nog niet weten ;o)

Doei doei!