Click for Brisbane, Queensland Forecast

woensdag 29 juni 2011

Mosaic and More

mijn "winkeltje "

Dit is dus de naam die ik heb bedacht. Het is simpel,precies wat het is; mosaic en meer.Het "more" staat b.v voor de lampjes die ik maak. Op de foto sta ik er helaas een beetje voor,maar het zijn dus gerecyclede sap of melk pakken waarin ik gaatjes heb geboord, wat een leuk licht effect geeft.Binnenkort hoort bij "more" ook de vlaggetjes,die ik nu alleen heb gebruikt voor mezelf als reclame. Maar deze wil ik ook graag gaan maken, voor verjaardagen,geboortes en andere feestdagen. Nu eerst ff sparen voor een naaimachine.

 Ik moest iets bedenken voor mijn visitekaartjes, er moet toch een naam boven staan als "bedrijfsnaam" en ook een "echt" e-maildres hebben. Je kunt toch nie aankomen met een skippy e-mail adres en volgens onze IT vriend Mark kan je ook niet aankomen met een hotmail adres. Een website zou er ook nog aan kunnen komen ( ooit ) want we hebben de naam alvast gekocht.
Bedrijfsnaam staat tussen aanhalingstekens, omdat het zo niet voelt. Komt misschien pas als ik er echt goed geld mee ga verdienen hahaha
Nu is het wel iets waar ik full-time mee bezig ben (ma-vrij van +/- 9 tot 5), maar het is toch meer een hobby die ik uit werk om er hopelijk geld mee te verdienen.
Een vaste baan krijgen lukt me gewoon niet. Terwijl ik de beslissing heb gemaakt om voor mezelf te gaan werken, hield en hou ik de vacatures wel in de gaten, maar tot nu toe heeft het niks opgeleverd.
Nu is the Sunshine Coast bekend om de banen tekort en heeft iedereen ( ook Ozzies zelf ) het er over dat het zo moeilijk is hier een baan te krijgen, nou dan kun je je wel voorstellen dat je als Nederlandse, zonder Australische werkervaring en ook niet meer de goedkoopste leeftijd heeft, je er dus bijna niet tussenkomt.

Ik vind het mozaiek maken erg leuk om te doen, en ik wordt er met de week vlotter ( werd tijd want ik moet toch wel een voller winkeltje krijgen hoor) en beter in.
Ik bedenk steeds nieuwe dingen, nu verwerk ik b.v meer stofjes in mijn projecten. Er is niet heel makkelijk aan verschillende kleuren tegels te komen vind ik zelf, maar gelukkig heb ik ook glas mozaiek ontdekt.
En heb ik met een Turks mannetje op de markt, die mooie gekleurde schalen en Turkse tegels verkoopt afgesproken dat ik de gesneuvelde ( mooi woord he.... ;o) Theo Maassen ) stukken krijg of koop voor een heel schappelijk geldbedrag.
Een vrouwtje hier in de buurt maakt mozaiek vooral met servies scherven, heel erg mooi. jammer dat ik dat idee dan niet na kan doen, want ze staat op dezelfde markt. Van haar koop ik de glas mozaiek, daarin zijn veel meer kleuren te krijgen. Helaas is het moeilijk mixen met gewone tegels vanwege het dikteverschil.
Wat ik maak is verschillend, eerst dacht ik, ik betegel alles wat ik kan krijgen bij de op-shops ( 2ehandse winkels die hier gelukkig in overvloed zijn! )
Ondertussen heb ik wel een redelijk assortimentje gecreëerd,maar vind ik het nu een beetje een allergaartje, dus zal ik me denk ik vooral gaan focussen op fotolijstjes, bloempotten, theelichtjes/kaarsen houders/onderzetters, spiegels en giftboxen/bewaardoosjes. Zelf vind ik het leukst om tafels en kastjes mooi te maken, daarin kan ik echt een ontwerp maken. Op een fotolijstje kan maar een kleine hoeveelheid tegeltjes natuurlijk maar die verkopen wel het makkelijkst want iedereen kan die wel gebruiken en worden makkelijk als kadootje gegeven.
Hier een paar van mijn favorieten:  (p.s niet namaken, want copyright! ;o)

kindertafeltje

oud kastje beplakt met Turkse tegels en spiegel,daarna geschilderd.Deze staat in huis,verkopen vinden we zonde!

fotolijstje divers manieren beplakt

schaaktafel




Elke woensdag sta ik op de populaire Eumundi markets ( www.eumundimarkets.com.au ) en ik heb nu pas een paar dagen achter de rug. Helaas vandaag niet want ik ben al dagen nogal grieperig en vorige week al last van mijn rug,dus weinig nieuws gemaakt, het gaat lekker ..... :o(
Hoe het verkooptechnisch gaat is dus nog moeilijk te zeggen. Tot nu toe lopen vooral de lampjes goed.(de reacties van de mensen zijn zo leuk!)
Mijn collega mozaiekster zegt dat ze wel ook dagen heeft dat ze niks verkoopt, maar dat ze het dan maar ziet als gratis reclame voor haar producten.
De bezoekers op woensdagen zijn vooral locals en wat ik hoor van iedereen is, dat de mensen je moeten leren kennen. Als ze eenmaal gezien hebben wat je hebt, dan komen ze terug. Dus eerst ff snuffelen en dan komen ze misschien voor dat kadootje of die leuke tafel terug.
De zaterdagen zijn ook populair,maar na lang nadenken hebben Rim en ik besloten dat onze weekenden samen meer waard zijn. Daarbij zeggen mijn collega verkopers op de markt,dat de zaterdagen nu slechter verkopen dan de woensdagen. De zaterdagen blijken meer kijkers dan kopers te trekken. Daarom voor mij alleen de woensdagen. Misschien ga ik wel naar een markt hier in de buurt die 2x per maand op een zondag is. Dan kunnen Rimko en ik nog steeds leuke weekendjes samen weg en toch ook markten doen.
Hoewel ik door de week dus altijd alleen ben, en me af en toe best wel eenzaam voel, en mijn vriendjes in NL mis, vind ik het op de markt wel heel leuk. De collega verkopers zijn allemaal erg aardig en geïnteresseerd en geven me veel goeie tips. Ze zijn ook heel open over wat ze verdienen op een dag,doen daar niet vaag over. Soms gaat het best slecht, ze zeggen dat het geen slechtere tijd is om te beginnen op de markt hahaha Maar ze bedoelen het positief, want het betekend dat het alleen maar beter kan worden. Tja, ook hier houden mensen hun hand op de knip, net als in de rest van de wereld is ook hier de financiële crisis te merken. 

Groetjes van ons uit het verre Australia