Click for Brisbane, Queensland Forecast

donderdag 29 september 2011

Nieuw adres

Ja ja voor de zoveelste keer moeten jullie weer gaan krassen en tippexen in jullie adressenboekje want we hebben weer een nieuw adres.

Dus kom maar weer op met de leuke kaartjes / tekeningen / pakjes / pepernoten / DonaldDuckjes / hagelslagen ( of is het hagelslagjes? ) of ander lekker of leuk spul waar jullie van af willen :o)

Goed opschrijven he Dikkiedik en Babs!

Rimko en Ingrid ( of andersom, dat mag natuurlijk ook ;o)
Postbox 190
Byron Bay
NSW 2481
Australia

We hebben nu een postbus, lekker makkelijk. Als jullie langs willen komen dan mailen we wel ff het echte adres door hahaha. Maar we willen in principe geen post bij het hostel laten komen, en mochten we weer eens ooit verhuizen dan blijft dit adres gewoon bestaan en hoeven we niet moeilijk te doen met adreswijzigingen.
Ons nieuwe adres is in New South Wales, een andere staat dus dan Queensland. Sydney ligt ook in de staat NSW. Nou maar hopen dat het niet te merken zal zijn dat we hier weg gaan....QLD staat n.l bekend als the sunshine state, en dan woonde we ook nog eens in the Sunshine Coast!
Oh that reminds me... nu moeten we een nieuw kenteken halen, jammer, want dan hebben we straks geen REI meer. ( Rimko En Ingrid he Patje ) 

Binnenkort meer over hoe onze nieuwe banen en leefomgeving is.
We hebben wel al onze proefdagen gehad, en mijn werk lijkt me echt leuk, en Rim vind zijn baantje wel relaxt, maar hoe het wonen daar zal zijn is nog ff afwachten.
To be continued.....

Groetekes Skippie en Ziggy
Posted by Picasa

woensdag 14 september 2011

Een baan? Nee....

2 BANEN!!!!

Eindelijk dan, na 1 jaar, heb ik een baan gevonden. En niet zomaar een, eentje waarvan ik in Nederland al ooit droomde.
Receptioniste bij een hostel! ( jeugdherberg ) en wat Rim gaat doen lees je hieronder....

Via een meisje op de markt ( toch ergens goed voor geweest,mijn "winkeltje") had ik gehoord dat dat baantje vrij kwam. Maar omdat het in NSW ( andere staat ) was, dacht ik, tja daar kan ik nu niks mee.
Rim had hier zijn werk en we hebben nog een huurcontract tot december dus we kunnen toch eigenlijk niet weg hier.
Maar het liet me niet los,en Rim had toen al 1,5 week geen werk, dus heb ik toch gebeld om te zien wat en hoe.
De manager was heel aardig, ik mocht mijn CV mailen, en hij zei dat er meerdere baantjes vrij waren, dus had ik Rimko's CV ook meteen meegstuurd.
We mochten op gesprek komen! Ikke al helemaal blij! Want dat had ik met al het gesolliciteer nog niet meegemaakt, en zoals een paar van jullie weten, als ik ergens op gesprek mag komen, had ik meestal de baan te pakken en dat is bij Rim ook altijd zo geweest. Dus we hadden al wat hoop.
Op gesprek bij aardige meneer de manager, in zijn kantoor - een picknick bank bij het hostel zwembad :o) Het gesprek was helemaal niet sollicitatie-achtig,maar gewoon ff gezellig buurten. Dus zenuwachtig voor niks geweest.
Toen we gingen wisten we echt niet wat we moesten denken, wat wist ie nu van ons,want hij had ons niet echt uitgehoord over van alles en nog wat ofzo.
De tijd tot aan het telefoontje duurde lang!! Was zenuwslopend.
Omdat Rimko nu al weken thuis zat zonder werk ( = geen inkomen ) en ikke maar weinig succes had met mozaiek, zou de baan heel goed van pas komen.
De timing kon dus niet beter, toen hij belde om te zeggen dat de baan van ons was!!
Wij zijn er zooooo blij mee! Eindelijk, een vaste baan, een vast inkomen,geen geldzorgen meer, kan ik eindelijk eens gaan shoppen!! ;o)
Ooh ja, had ik nog niet gezegd; gratis onderkomen hoort bij de baan. We krijgen een 2 kamer appartement, wat bij het hostel hoort, wel apart gelegen. Hoeven we geen eens moeite te doen om een woning te vinden. Wel moeten we wat meubels bij elkaar sprokkelen, want het is ongemeubileerd. Maar met een Gumtree ( lokale Marktplaats ) en wat van mijn gemozaiekte spullen, is dat goed te doen.

We moeten in het hostel wonen voor Rim's baantje. Hij is namelijk verantwoordelijke voor de late avond en vroege ochtenden. Zijn baantje is heel afwisselend,soort van congierge werk zeg maar.
Hij weet nog niet precies wat ie allemaal moet doen, maar igg moet hij zorgen dat het s'nachts rustig is en voor laatkomers is hij dan receptionist.
Onze werktijden zijn echt super!
Rim begint op 4 okt zijn 1e avond dienst om 21.00 tot 0.00 dan mag ie slapen ( kan wel evt zijn bed uit moeten als ie pech heeft b.v herrie, brandalarm afgaat/iemand loopt te kloten ofzo)
Dan moet ie van 6.00 tot 9.00 s'morgens weer werken. Totaal dus 6 uurtjes per dag. 5 dagen per week.
Rimko had ook echt zin om iets anders te doen in Australiƫ. Dit is dus stukken beter dan die haastige klote klusjes bij z'n baas. Die kan hij mooi een dikke vinger geven na die 5 werkeloze weken.
Rim wil wel blijven tegelen ( voor zichzelf ) en daar heeft ie met de werktijden ook echt tijd voor,dus das lekker. 

Ik werk dus als receptioniste, dus backpackers inschrijven, kamer boekingen bij houden via de website/en telefonisch en informatie verstreken/ lekker buurten met al die reizigers :o)
Ik begin op 5 okt van 16.00 tot 22.00. Dan heb ik 2 late diensten, en dan 3 vroege van 6.30 tot 12.30. ook 6 uur per dag, 5 dagen per week. Op zondagmiddag 12.30 hebben we dan weekend tot Rim's dienst op dinsdag avond begint.
Allebei werken we dus maar 30 uur p.w. En dat met een aardig salaris hoor! In principe is alles wat we verdienen, nu ook echt wat we kunnen besteden zoals we willen, want we hebben geen vaste lasten!
En daarbij hebben we dus altijd vrije middagen! Hoe lekker is dat?!

Als kers op de taart is dit hostel in ..... BYRON BAY!! Ja je kunt vervelender wonen hoor.
Daar hebben jullie eerder al over gelezen en foto's van gezien. ( zie 10 jaar )

Als je zin hebt, kijk maar eens naar onze nieuwe werkplek op
 http://www.yha.com.au/hostels/nsw/byron-bay-surrounds/cape-byron/

Onze omgeving :
http://www.byron-bay.com/
Hoe het ons af gaat lees je vanaf begin oktober dan weer.
Let op dat je vanaf nu niks meer opstuurt ( hoe leuk we dat ook vinden ) naar het oude adres!!
We mailen jullie het nieuwe adres straks weer door. ( ja en wel opschrijven he Er en Babs!!)  :oP

We hebben zin in weer een nieuw avontuur en zijn benieuwd wat de toekomst ons brengt.
Groetjes van 2 blije gasjes :o)