Click for Brisbane, Queensland Forecast

donderdag 27 december 2012

Foto's verdwijnen?!

Als er hier computer nerds mee lezen en weten waarom foto's niet meer te zien zijn om ons blog, laat het ons dan aub weten want wij snappen er niks van!!
Erg jammer, want zo heeft het blog niet meer zo veel waarde en het is voor ons ook een soort van dagboek.

vrijdag 7 december 2012

Verhuist!

Sorry sorry dat ik jullie zo lang liet wachten. Ik vergeet wel eens dat niet iedereen op Facebook zit...
Mijn tantekes zeiden al dat het zo lang geleden was dat er op t blog iets nieuws geschreven was. (en ik maar denken dat er toch bijna niemand meer leest maar mijn familie blijft ons trouw :-)

Nou, veel weer gebeurd in de paar maanden tijd. Ups and downs.
De ups waren dat ik leuk werk heb, het weer buiten zijn en rond rijden in zo'n super mooi landschap dat is echt niet verkeerd. Met mijn collega's klikte het meteen en iedereen was me heel behulpzaam.
tadaaaaa! My little truck
mooie landschappen overal
en dit is waar ik pauze houd, vervelend he hihi
hier laat mun wagentje haar hoofdje hangen omdat de koeling het niet deed
De downs waren dat we maar geen leuk huis gevonden kregen! En Rimko was nog niet succesvol met werk vinden. Dus we kwamen nog niet ver.
In Australië moet je reageren op huurhuizen via een makelaar, net zoals je een huis koopt. Je ziet foto's en je belt de makelaar dat je graag wilt gaan bezichtigen. Als je het huis dan goed vind, dan vul je een aanvraag formulier in, waarin ze alles maar dan ook alles van je willen weten. Dan wordt het wachten tot de makelaar en de eigenaar hebben bepaald of jij het huis krijgt of een van de andere tig geïnteresseerden.
Nou waren we steeds aan het wachten op akkoord voor een huis. We mochten logeren in het huis van vrienden in Brisbane, die in NL waren voor vakantie. Helaas hadden we nog steeds geen woning toen ze terug kwamen. Onze vrienden zeiden dat het geen probleem was, maar op een gegeven moment wil je gewoon je eigen ruimte en hun hun huis terug geven. Het duurde maar en duurde maar...steeds weer afwijzingen door de makelaar. We werden er een beetje depri van. Ondertussen waren we al 2 maanden homeless!
Na lang nadenken hebben we een rigoureuze stap genomen..... we wilden verder en blijkbaar ging het hier niet lukken. Omdat we Brisbane altijd als een tijdelijke stap zagen, (we dachten dat daar flink wat werk was) en we altijd terug wilde naar the Sunshine Coast (waar we eerst woonden) hebben we besloten dat we het daar maar meteen gingen proberen. Behalve mijn parttime baan, waren we nog niks opgeschoten met het Brisbane gebeuren.
Ik op mijn werk dus gezegd dat ik niet kon blijven...vond het niet leuk maar ja. Mijn bazin zei dat ze het jammer vond en dat ik wel gemist zou worden. (leuk om te horen!!)
Ze schreef meteen het nummer op van de manager in Maroochydore (the Sunshine Coast) en zei dat ik het daar eerst moest proberen. dat vond ik tof van haar. Wij gingen die middag zoiezo al naar Maroochydore om naar huizen te kijken dus ik denk ik ga er meteen langs!
Ik tref het dat de manager even pauze nam, heb hem verteld dat ik het werk heel leuk vond en dat ik hoopte dat ik hier iets kon doen in deze Coles supermarkt. Hij verteld me dat er net 2 mensen van de bezorgdienst weg gingen.... Goeie timing zeg ik heel spontaan! Na kort maar gezellig gebuurt te hebben zegt ie, "laat ze het in Brisbane maar regelen dat ze je over plaatsen naar hier"
Ik sta helemaal te stuiteren, zo blij!! Ik had gehoopt dat ik bij een Coles zou kunnen werken, want er zijn er genoeg maar ik had nooit durven dromen dat ik dezelfde baan zou kunnen houden en dan op de plek kunnen wonen waar we wilden!
Het overplaatsen duurde even, want de Ozzies zijn gewoon niet goed in iets regelen (lees lui?) maar vandaag heb ik gehoord dat het op papier geregeld is.
Ondertussen....kampeerden we even. Heeeerlijk!
ah this is the life!
wat ziet Rim?
aha, dit beestje! Gezelschap hihi
hier zouden we het best weken vol kunnen houden :-)
2 huizen hadden we bekeken in onze oude woonplaats Maroochydore en helaas kregen we niet het huis wat onze eerste voorkeur was maar onze 2e keus kregen we wel. He he, hier lukt het dus wel meteen om een woning te vinden!!
Rimko nu nog op weg helpen met werk en dan komt het weer helemaal goed. Hij gaat ervoor om weer voor zichzelf te kunnen werken. Misschien met een baantje er langs, of tijdelijk voor een tegelzetters baas. Misschien  gaat het nu wat langzaam omdat het tegen het einde van het jaar loopt maar dan komt het volgend jaar zeker goed.

Uiteindelijk denk ik dus dat het zo heeft moeten zijn..... we konden geen huis vinden in Brisbane ( oftewel Redcliffe, want daar zochten we ) omdat we gewoon terug "moesten" naar onze favoriete plek, the Sunshine Coast!
En de zon schijnt hier, dat kan ik je wel vertellen! hahaha beetje te warm om te verhuizen maar het is gelukt en nu hebben we een heel leuk huisje en het voelt heeeeeel erg goed. Het is er rustig en ideaal gelegen, op loopafstand van het winkelcentrum waar mijn werk ook is en dichtbij het strand.
Wie ons adres nog niet heeft, stuur ff een mailtje naar me.
Ons huisje, mooie he!  het is een 2-onder 1 dak, achter ons zit nog zo'n huis. In de palm zitten altijd vleerhonden en het we hebben veel gekko's in en rond het huis. Heel gezellig hihi
Niet heel groot maar goed genoeg voor ons. En voor t eerst in mijn leven heb ik/wij een nieuwe bank!
Mooie keuken! Het rood vinden we geweldig. Het hele huis is gerenoveerd dus alles is als nieuw. Heerlijk.
grote badkamer met een luxe dubbele wastafel, voor de rechts en linkshandige tandenpoetsers hahaha
Veel lichtinval en we zijn heel blij met onze tv meubel, die is toch wel bijzonder vinden wij, het hout is van oude Thaise vissersboten.

Warme groetjes van 2 contente mensen uit het zuiden xxx

donderdag 11 oktober 2012

Tadadada tadaa!

Zoals gezegd in het vorige berichtje, we zouden vakantie gaan vieren nu we werkloos zijn....

Net 2 dagen uit Byron weg ( we begonnen onze vakantie met 2 nachtjes in ons favoriete resort, beetje luxe beginnen he) en op naar het zuiden om te kamperen, kreeg ik een smsje met daarin "check your e-mail for a group interview at Coles" .... joh!
We hadden nog best wel wat sollicitaties lopen, o.a in de zorg maar daarin wordt bezuinigd dus we hadden niet gedacht dat het zo'n vaart zou lopen.
Okee, dus meteen maar omekeer gemaakt, terug naar Brisbane want ik moest dus op gesprek bij de supermarkt keten Coles.
In Oz zijn er 2 grote supermarkt ketens, the Coles and Woolworths (oftewel Woolies , want alles wordt waar mogelijk door de Ozzies afgekort ) Zeg maar de Albert Heijn en de Jumbo van Australië.
http://www.coles.com.au/
Heb je ooit in Nederland mee gemaakt dat je op gesprek moest samen met andere kandidaten?? Ikke nie in ieder geval. Maar ja hier zijn de dingen zoals zo vaak, anders haha.
Nu weet ik niet hoeveel mensen in totaal gereageerd hebben op de advertentie maar er waren in onze groep 30 mensen en er waren nog 2 van die groepsinterviews geweest, in totaal 78 man die op gesprek kwamen.
Het was wel gezellig moet ik zeggen! In groepjes van 5 zaten we te luisteren naar uitleg van wat Coles doet en wat het baantje in zou houden. Daarna moesten we in onze groep van 5 onszelf aan elkaar voorstellen en werden we nauwlettend in de gaten gehouden door de managers (4 in totaal).
Daarna nog een gezellig opdrachtje over prioriteiten stellen; wat is belangrijkst en wat kan even wachten en laat je tot het laatst. Ik vind het gesmorste drankje van een kind in de supermarkt niet zo belangrjijk en laat dat tot het 1 na laatste. ( het laatste dan maar mijn lunch pauze.... duhhh as if! ;-) 
Maar toen we gingen overleggen waren al mijn Australische  concurrenten het er meteen mee eens dat het nattigheidje toch wel snel moest opgeruimd worden want oh ja, safety!!! De Ozzies zijn heel erg zenuwachtig als er iets kan gebeuren dus veiligheid eerst!! ( je zou eens aangeklaagd worden als iemand erover uit glijd en zijn nek breekt....)
Dus ikke maar snel mijn volgorde doorgekrabbeld hahaha. In de rest van de volgorde waren we het wel met elkaar eens. En ondertussen maar opletten dat je goed over kwam als een van de spionage managers langs kwamen om mee te luisteren.
De dag na het groepsgebeuren, het was toen vrijdag, kreeg ik al rap een telefoontje of ik op die a.s dinsdag op 2e gesprek wilde komen!Tuurlijk, doen we :-) Ik maak toch altijd zo'n goeie eerste indruk he ;-)
Maar dan eerst weer ff paar daagjes kamperen om toch een beetje het vakantie gevoel vast te houden.
Het was helaas schoolvakantie tijd, dus heel druk overal, maar toch een goei plekje gevonden op Cooloola NP, op het strand in de duinen gekampeerd. Heerlijk!
Maandag avond waren dus weer terug in Brissie, waar we in het huis van Annemiek en Mark, die in NL op vakantie zijn, mochten logeren. Dus dat is wel erg lekker en handig.
Dinsdags op gesprek met Karissa, de manager van het on-line gebeuren van Coles. Ik moest me nog een beetje verkopen, maar het voelde wel heel relaxt eigenlijk. Maar ja, naderhand weet je dan nog niks he... Dus maar weer afwachten.... En we durfde niet weer weg te gaan kamperen want op veel plekken/ de mooiste plekken heb je geen ontvangst met je telefoon, dus we konden maar beter in de buurt blijven. Vrijdag had ik nog steeds niks gehoord en we dachten , nou in t weekend horen we toch niks, dus we gaan er toch weer vandoor want we hebben niet voor niks onze auto helemaal vol met kampeer spullen gepropt!
Precies 1 uur voor we in het "buiten bereik" gebied waren kreeg ik het verlossende telefoontje "your application was succesfull"!!! Whooohoooo!

Dus dat is eigenlijk wel heel rap gegaan, we dachten een tijdje vakantie te vieren maar binnenkort ga ik dus weer beginnen met werken.
Vandaag had ik de introductie gehad met de 5 andere overgebleven kandidaten (ikke natuurlijk de enigste vrouw, dus ik mag zeggen dat ik het goed heb gedaan om gekozen te worden he!)
We hebben gezellig filmpjes gekeken over de baan en het bedrijf, met natuurlijk filmpjes over veiligheid en hygiëne :-)
Oh ja, en hier heb ik, in tegenstelling tot het hostel, wel een echt contract getekend! Hahaha
Vlg week woens en donderdag echte training/ inwerk dagen en dan even bekijken wanneer ik ga beginnen. Daarin zijn ze wel relaxt. Rim en ik moeten natuurlijk nog vakantie vieren....euh ik bedoel een woning zoeken ;-)  Helaas is het ons niet gelukt een baan te vinden in onze favoriete plek, the Sunshine Coast, want mijn baan is in noord Brisbane. Maar ach dan is het maar 1 uur naar het noorden rijden, dus best te te overzien.

Och ja....Wat ik nou precies ga doen? De functie heet Customer Service Agent. Dat is geen politie agent of wat jullie je er ook bij voor de geest halen ;-) Maar het houd in dat ik dan voor de mensen die online hun boodschappen bestellen, hun boodschappen verzamel in de supermarkt en die aan huis bezorg met een soort vrachtwagentje die je nog met een gewoon rijbewijs mag besturen.
Het lijkt me wel een lekker relaxt en afwisselend baantje! Het is gelukkig een vaste baan, maar wel part-time. Tussen de 20 en 30 uur. Wat betekend dat ik genoeg verdien om de huur te betalen maar Rim zal strakjes ook gewoon werk vinden dus verder komt dat wel goed.
En ik kan er weer bij gaan knutselen! Ik heb natuurlijk alle spullen nog, dus ga ik me richten op de lampjes, vlaggetjes en een beetje mozaiek . Mocht het moeilijk zijn met mijn werkuren om op de markt te gaan staan dan ga ik igg via FB en de Australische "markplaats" mijn spullen proberen aan de man te brengen.
Hoe mijn baantje zal bevallen vertel ik jullie over een paar weken. Dan ook met wat foto's erbij van onze "vakantie" in eigen land.

P.s het tadaaa hier boven slaat op de slogan van Coles en de Ozzies die hier evt mee lezen wisten het vast meteen :-)

donderdag 13 september 2012

40 jaar in Australie

Huh?
Was het niet 2 jaar in Australië? Ja de tijd hier gaat rap! ;-)
Ik ben 40 jaar geworden, in Australië en dat moest natuurlijk gevierd worden hihi
Ik wist van niks, Rimko heeft alles geregeld.
Zondags de 2e sept was mijn verjaardag en na mijn dienst op zaterdagmiddag de 1e sept. moest ik mijn tas pakken van Rimmy. Whoohooo we gaan weg! Wat mee te nemen? Das erg moeilijk voor een vrouw als je niet weet wat je gaat doen!!
Okee, dikke tas uiteindelijk, maar gelukt, hup de auto in. ik mocht niet mee kijken op t scherm van de navigatie en hij had het geluid uit gezet. Spannend!! Ik werd dus eigenlijk een beetje ontvoerd zeg maar!
Richting t noorden.....das leuk en warmer. Afslag Springbrook.... okee dus het zal wel het huis worden wat we een tijdje geleden ook hebben gehuurd,met Sandra en Jeroen, en dat is een heel mooi huis met super uitzicht.
Maar Rim neemt weer een andere weg.....ook leuk, want ja dat huis is mooi maar ik ken het al,dus is het niet zo'n verrassing. Waar gaan we toch heen?
Uiteindelijk rijd ie weer de weg die in de buurt is van het huis dat we kennen......maar hij rijdt het weer voorbij...... het leek alsof Rim de weg kwijt was,ik zeg nog met mijn domme kop, het huis was daarnet bij die weg naar rechts. Hij zegt "jonge jij weet helemaal nie waar we naar toe gaan,dus bek houwe" hahahaha
Stopt ie langs de weg waar je super mooi uitzicht hebt over Springbrook / Lamington National Park. Hij kijkt nog eens goed op de navigatie, maar dat zie ik al niet meer want ik zie dat we gestopt zijn bij paragliders!!! Ik zie de diepte en ik krijg me toch buikpijn......het zal toch niet dat dit mijn verrassing is he?!

Pfffff dus ik kei blij toen Rim weer door reed!
We rijden nog een stukje door het mooie landschap. Uiteindelijk zijn we al in the Scenic Rim. Tja, ik verzin het niet, zo heet dit gebied echt. En zoals je ziet ook heel mooi! :-)

Aan de linker kant van de weg zie ik wat flikkerende lichten wat mijn aandacht trok (bleek van een fruitstalletje te zijn). Rim zegt nog, das een mooi huis he. (wat achter het fruit stalletje stond) en ik ken het van toen we eens vaker in dit gebied op zoek waren naar een huisje.
Bleek dus afleiding te zijn, want hij draait naar rechts een opritje op en we staan voor een geweldig mooi schattig kerkje stil......en hij zegt, "hee dat ziet er leuk uit vin je niet? Zullen we eens even gaan kijken" En ik zie dat de sleutel in t slot steekt op de voordeur..... (ja dat kan hier gewoon nog, in deze contreien)
Ik zeg "Wauw! Is het dit?? Vet!!"


We zien vaker zulke scheetige kerkjes langs de weg in dorpjes hier en daar, en ik zeg elke keer tegen Rim, zoiets zou ik wel willen kopen, dat zou een gave woning zijn joh. En nu gaan we hier logeren! Ik kom binnen en ..... wauw....nog meer waaauw!!! Dit is echt heel apart en mooi! Rim ziet aan mijn kop wel dat ie het heel goed heeft gedaan, kon niet beter deze accomodatie. Kijk maar mee:



ja die zijn voorbij......
"hemels"bedje
mijn hemelse vent :-)
Dat heeft ie echt heel goed geregeld mijn mannetje! Normaal ben ik altijd de regelaar, maar ik ken voortaan mooi achterover hangen en hem laten zoeken.
We bleven 5 heerlijke dagen hier logeren. De eigenaren hadden ook hun best gedaan, er was een gevulde koelkast, dus we hoefde de eerste dag niet te koken of meteen boodschappen te doen. Dat was wel fijn.

alsof ik al niet genoeg verwend was, kreeg ik ook nog mijn favoriete parfum van Rimmy kado! Hoe toepasselijk hey
 Zondag kregen we bezoek van onze Nederlandse Ozzie vriendjes Sandra & Jeroen en Annemiek & Mark. Was heel gezellig! Ze waren ook onder de indruk van het kerkje.
Sandra&Jeroen bleven gezellig 2 daagjes logeren (voordeel van nurse zijn, dat je wisselende diensten kunt werken). Er was nog een "mooie" logeerkamer


Op maandag werd ik weer ontvoerd..... ze liepen me al sinds zondag bang te maken met hints dat we gingen sky-diven..... ja dacht ut nie he!! Rim heel serieus van , ja maar ik heb jou nooit horen zeggen dat je dat niet wilt....
Ik maakte me geen zorgen want als het dat was, ach dan gaf ik mijn kado wel aan Sandra, die wil dat wel. Ik ga no way uit een vliegtuig springen! ( erin vind ik al eng genoeg ja )
Maar we reden de snelweg op en ik was aan hun overgeleverd. Ik hoopte dat we de volgende afslag eraf gingen..... en jawel!!! We gingen, geheel in traditie van een weer een decennia erbij, naar het pretpark! Whoohoo leuk! Deze keer geen Efteling maar Movieworld.
dan mag ik nu wel 40 zijn maar je denkt toch niet dat ik me daar naar ga gedragen he hihihi Ik blijf pretparken leuk vinden!
de 'superman"was wel erg stijl en eng maar toch ook weer leuk.


vette G-krachten in de Green Latern achtbaan hahaha
 Rim had een hele goeie deal gevonden, voor 4 personen een jaarkaart met onbeperkt entree tot 3 pretparken voor maar $300 in totaal. Dit is een super kadoo!! Echt leuk, en we blijven toch in de buurt (hooguit 2 uur rijden) van deze parken wonen, dus daar gaan we flink gebruik van maken. 
En wat gingen we op dinsdag doen.....? Ze hadden lol om te proberen me weer bang te maken met het een of ander, maar ik had al zo'n idee. Ja als je een pas koopt dan gaan we natuurlijk ook naar Wet'nWild! Waterpretpark, met super spannende steile turbo tollen en waterachtbanen. Erg leuk, en we hadden super goed weer, niet te heet, net niet te koud.
ja blij hoofd van mij en Sandra & Jeroen en een heerlijk weertje!
Dacht dat ik er toch nog goed uit zie voor mun 40ste!
tja en hij ziet er gewoon altijd zo goed uit ;-)
De 2 laatste daagjes hebben Rim en ik ons zelf moeten vermaken ;-) We zijn nog lekker weesten wandelen in Lamington National Park, echt super mooi! De natuur gaat hier echt nooit vervelen.



Voor dat mijn geweldig verjaardags avontuur voorbij was zijn we nog voor we naar huis moesten, naar het laatste pretpark gegaan; Seaworld. Soort Dolfinarium maar dan ook met een paar achtbanen maar meer op kinderen gericht. Dus volgende keer wil ik graag Mijs en Luna mee nemen!
Was ook wel leuk om rond te lopen en beestjes kijken is altijd leuk.








Nou ik kan wel zeggen, this was my best Birthday ever!!!
Zo is het helemaal niet erg om 40 te worden hihihi
Wat een geweldige dagen, ik vond het erg leuk om zo verrast te worden en wat ben ik verwend!
Dank je wel lieve Rimmy, je bent de beste!! Love you xxxxx

p.s trouwens iedereen bedankt voor de leuke kaarten en zelfs kado's die jullie me hebben gestuurd! :-)

vrijdag 17 augustus 2012

2 jaar in Australia


Precies 2 jaar geleden,dat we bij de Australische douane onze paspoorten met verblijfsvergunning mochten laten zien. Jippie, eindelijk waren we in het land van onze dromen.
2 Jaar.........
Phoee 2 jaar lijkt erg lang geleden.
In 2 jaar is er veel gebeurd, veel mooie ervaringen opgedaan, veel verschillende gevoelens gehad.
We genieten heel veel hier, het is hier ook echt prachtig, de diversiteit van natuur schoon is immens.
Wat we hadden gehoopt in Australië te vinden/voelen is wel uitgekomen. Het is erg fijn als je veel blauwe luchten ziet! De mensen zijn over het algemeen relaxt en aardig, de sfeer is fijn. Minder korte lontjes hier,das zeker. Paar voorbeelden waarom wij Australië nog steeds geweldig vinden? :




 Maar in die 2 jaar hebben we onze vrienden en familie niet gezien.( de vakantie en de Skype sessies dan niet mee geteld ) We hebben 2 jaar van hun leven gemist..... dat doet af en toe wel zeer. Dat is de prijs die we moeten betalen voor ons nieuwe leven hier. Blijft altijd moeilijk. Hopelijk kunnen we zo af en toe naar NL op vakantie om ff wat in te halen.
Of we voor altijd hier blijven? Das de vraag, geen idee, maar we genieten nu nog en dus kijken we niet al te ver in de toekomst.Wie weet wat de toekomst brengt!?

We zijn nu, na 2 jaar, niet precies waar we hoopte te zijn. En dat gaat vooral over de plek waar we wonen,en dat is met werk gerelateerd. Voor ons werk moeten we,zoals jullie weten in het hostel in Byron Bay wonen.
Buiten dat een hostel een plek is waar jongelui (horen wij niet meer bij hahaha) uithangen (en waar jongelui zijn is herrie) is Byron Bay voor ons niet echt Australië. Daarbij wonen we natuurlijk op/in/bij ons werk! Das niet echt een vrij gevoel kan ik je zeggen.
Byron Bay is erg toeristisch,vroeger een trekpleister voor surfers en hippie's, die je nog wel ziet maar nu ook vooral een plaats waar jongeren heen gaan om flink te feesten (lees helemaal van de wereld te gaan met drank en drugs)
In de winter merk je er niet zo heel veel van en is het eigenlijk best rustig,want dan is het te koud.... rond de 10 graden s'nachts hang je niet buiten he ;-) Overdag lekker rond de 20 graden.
Byron Bay is super mooi gelegen,aan een baai,heuvelachtig,mooie stranden en ook de dorpjes er om heen zijn schilderachtig mooi. Geen wonder dat het aantrekkelijk is voor mensen vanuit de grote stad Brisbane of the Gold Coast.
Nu zijn we flink aan het zoeken voor nieuw werk, zodat we eindelijk weg kunnen uit onze studentenflat (zo voelt het voor ons)

net doen alsof ik druk ben....haha
Het werk zelf is best leuk, eigenlijk zouden we dat best willen blijven doen,maar wel met een eigen huisje erbij dan en in een ander gebied.
Nu zouden we graag terug willen naar the Sunshine Coast, waar we eerst woonden,want dat is echt een super plek! Veel nationale parken, veel verschillende natuurgebieden, je verveeld je er nooit,alles binnen handbereik,maar toch niet te druk of toeristisch. Maar omdat we toen al problemen hadden met werk vinden, zullen we misschien toch uiteindelijk dichterbij de stad Brisbane terecht komen. Dan is het nog een uurtje maximaal rijden naar the Sunshine Coast,dus hebben we dat dan toch dichtbij.

Tja, op ons bijna 40ste hadden we toch gedacht ergens een leuk huisje te hebben en een beetje gesetteld te zijn qwa werk..... en nu moeten we weer van begin af aan beginnen opbouwen....hopen dat we dan toch over 1 jaartje dit alles wel voor mekaar hebben!

Big hug voor onze vriendjes en familie! xxx