Click for Brisbane, Queensland Forecast

donderdag 26 april 2012

Verjaardagskusje

Weer zo'n fijn weekend verhaal?? Voor diegene die er niet van houden, moeten nu ff zappen ;-)
Rimko's verjaardag (22 april) en Jeroen's ( Nederlandse vrienden van ons,jarig op 23 april) gingen we vieren op een van onze favorieten plekken; Cooloola NP. Is 3,5 uur ten noorden van ons.
We moesten zondags nog wel werken tot 12.30 dus als een haasje repje met alle campeer zooi in de auto waren we rond 4 uur bij Sandra en Jeroen. Daar ff hun spullen ingeladen en op naar ons strand om een kampeerplek in de duinen te zoeken.
Het was helaas al donker voor we op het strand waren.... de getijden waren redelijk goed, dat had ik opgezocht van te voren.Dus tijd genoeg....dacht ik.
Net voor we het strand op willen rijden,krijgen we waarschuwingen van een Ozzie die net van het strand af komt. Hij zegt ons heel voorzichtig te zijn, er zijn veel wash-outs ( weggeslagen stukken duin, of diepe geulen in het "wegdek";strand ) en dat we vooral goed moeten timen, dus als het water terug trekt. Hij zegt ook nog iets over de rotsen.... ik denk bij mezelf, rotsen? Nooit rotsen gezien op dat strand. Okee, wij op pad, benieuwd wat we zullen aantreffen op het strand,komen we de hoek om, zien we dat het echt al heel hoog water is!! Dat ou rond 6.45 nog niet moeten zijn, maar aangezien het de laatste dagen een hele wilde zee was, zal dat er wel mee te maken hebben.
Fuck, ik krijg het al spaans benauwd, want ik zie ons zo al opgeslokt worden door de zee....
We proberen een stuk, en toen zagen we al dat het water al tot aan de duinen kwam. We stapten uit, maar vonden het toch al leip om op de duinen te rijden want die zou kunnen instorten onder het gewicht van onze auto. En wat als we verder kwamen? We hadden de rotsen nog niet eens gezien.
Na wijs beraad besloten we toch maar niet de gok te wagen,en terug te keren. Er was een camping,net voor we het strand opgingen,voor mensen die geen 4wd hebben. Dat was ff balen natuurlijk,nu moesten we betalen voor camperen en moeten we 2x de tent opzetten, want morgen gaan we dan maar bij daglicht en laagtij verder.
Buiten dat we moesten betalen was het een leuke ervaring, die camping! Zie hier wat plaatjes :
De 1e verjaardagskus is van t vrouwtje

En dit lief beestje gaf Rimko zijn 2e verjaardagskus!
 Rimko moest om 5.30 naar de wc en komt buiten de tent en zegt tegen mij "Ing, kom eens buitne kijken,er zitten 3 kangaroes om onze tent" Leuk!!Dus ik met mijn half dichte oogjes proberen een foto te maken.Rim zegt, had je dat gezien? "nee wat?" Die kleine kangaroe kwam naar hem toe, en ging snuffelen en gaf hem met zijn snuit een kusje op zijn arm.... ahhhhhh! How sweet! Is dat even leuk wakker worden of wat!

hier 2 van de 3 kangaroe's die ons omsingelden.

Wie is er jarig vandaag?de mijnwerker ;-P Gevierd met wiskey,bier,appel cider en verse zelfgebakken cake van Sandra
En wie is er vandaag jarig? Die zotte Limburger ;-) Dit keer gevierd met een "echte" Nederlandse gevulde koek.
 S'morgens zagen we nog meer beestjes:
aah ze heeft een Joey! Kijk hem maf uit de buidel kijken :-D
Een heel groot mannetje...en hij vind ons niet leuk, kijk naar zijn poot,geeft ie ons nou een middelvinger!?

 Na een uitgebreid ontbijt,want we moesten toch wachten tot het tij goed was, zijn we uiteindelijk weer op weg gegaan om "echt" te gaan kamperen.Jammer van het hele in-en uitpak werk maar goed. Dit was ook wel leuk geweest.
De weg was nu goed begaanbaar, en we zagen wat de Ozzie bedoelde met de rotsen. Echt no way dat we gisteren ergens gekomen waren als we door gereden waren.
Ze zien er misschien niet heel hoog,groot uit,maar je ziet de rand van de duinen bij de rotsen wat betekend dat het water tot daar kwam.en dan zouden we heel die rotsen niet gezien hebben.....
Nu weer lekker een brede weg, vroem vroem!
Zo,dit is een mooi plekje!
Met uitzicht op zee :-)
Sandra's hangmatje mag natuurlijk niet ontbreken
En ons herkenningspunt, de smilie vlag. Anders weet Rim de weg niet terug ;-) en in 30 km strand lijken alle duinen op mekaar.
Heerlijk om te mogen wild kamperen op dit stuk, een mooier uitzicht kun je bijna niet hebben. We hebben geen walvissen gezien, maar dat was ook eigenlijk een beetje te vroeg in het jaar. Maar het is zoiezo lekker hier, s'nachts slaap je lekker op het geluid van de oceaan, s'morgens wordt je wakker van de lieve kleine vogeltjes en neem je een verfrissende duik in de zee. Is toch beter dan een douche!
Beesje (monitor lizard)
Sávonds ekker vuurtje erbij
Camel toe's! Hoe achterlijk zien wij eruit?Maar ja je moet toch wat met die kut muggen!
Als toetje na de heerlijke bbq, roasted marshmellows!
Still as good as new! en dat is dan al 39 mmmm :-)

Ja, jullie zien het.....wat hebben we het toch goed he!
We hopen dat deze foto's jullie in Nederland zo lekker maken zodat je zelf een tripje gaat boeken naar deze mooie kant van de aarde, want het is toch zonde als niet iedereen hier van zou kunnen genieten! :-)

woensdag 4 april 2012

Duikweekend Straddie

Het zal onderhand wel irritant worden voor jullie om te lezen wat voor leuke weekenden we altijd hebben...maar ja, ut is zo!
En door de week is het altijd een beetje standaard, werken en strand enzo...niks bijzonders.
Maar dit weekend was wel weer heel bijzonder! Vooral voor Rimko!
Van links naar rechts; Mark, Annemiek, Patrik en Rimmy
We zijn met onze Brissie vriendjes Mark en Annemiek naar Stradbroke Island gegaan om te duiken.
Vorig jaar waren we hier ook geweest, maar toen zijn we alleen even mee gaan snorkelen en voor de rest op het (ei)land gebleven.
Dit was voor Rimko nu zijn eerste duik na zijn duikdiploma Padi te hebben gehaald.
Mark en Annemiek zijn ervaren duikers, Mark is divemaster en Annemiek reddingsduiker, dus zij zouden gaan buddy-en ( dit betekend dat je bij elkaar blijft onder water en elkaar in de gaten houdt ) met Rimko en Patrik, hun Zwitserse vriend die met zijn vrouw op vakantie was hier in Oz.
Vrijdagmiddag zijn we naar Cleveland gegaan, eerst ff pizzaatje gegeten met zun alle (ikke ff een allergische reactie opgelopen,maar gelukkig alleen een dikke lip gekregen hahaha) en toen de ferry op naar het mooie Stradbroke Island.
Daar logeerde we in het huis van Ken, die duiktrips organiseerd en de kaptein van het bootje is.
S'morgens moesten de duikers al vroeg op, want om 7 uur vertrok Ken met de 4wdrive met de boot op de aanhanger.
Ik was samen met Isabel, de vrouw van Patrik, achter gebleven omdat wij niet duiken. Wij zouden kunnen uitslapen ( was het niet voor de herrie die de duikers maken en de kraaien die zaten te kloten ) en dan zouden wij de lunch voorbereiden want ze zouden wel honger hebben als ze terug kwamen na een uur of 4.
Wij zijn even het eiland gaan bekijken, en toen naar het strand gegaan om ze op te wachten als ze aan kwamen varen.
super mooi eiland,super mooi water, heel helder en turkois
Ze waren naar Flatrock gevaren en hebben daar 2 duiken gemaakt. Ik hoorde achteraf dat de bootrit erg wild was en door de golven was een man zelfs de lucht in gevlogen en heel rot op zijn rug terecht gekomen.Hij kon de rest van de dagen alleen maar heel moeilijk lopen... Die is ook nog eens zijn duikcomputer kwijt geraakt (overboord) en door de golven was het , zoals Annemieke zo grappig omschreef op haar Facebook " a nice barf fest " geworden!
Daar zijn ze weer....maar...

Ah poepetje,whats gebeurt?! Je kijkt niet blij.....
Rim was zo gefocust op het duiken, dat  ie even vergeten was te denken aan het feit dat ie wel eens zeeziek wordt..... Mark had m nog wel 1 Kwell pilletje gegeven tegen zeeziekte,maar het had niet geholpen.
Mark vertelde me, dat er wel 5 mensen ziek zijn geworden ( ben ik ff blij dat ik niet mee was gegaan om te snorkelen!!! )
Rimko had pech dat het harnas ( ik ken al die duik termen niet zo goed ) hem niet goed paste. Op de boot moest er daarom nog wat aangepast worden en van vest/ademapparaat gewisseld worden. Door de golven is dit natuurlijk niet relaxt gegaan. Rimko heeft te lang op de boot gestaan en dat gehaffel aan hem heeft ook niet geholpen. Dus werd hij al snel ziek en ging ie de vissen voeren. Helaas is het met Rimko meestal niet over na 1 keer.....en heeft hij heel de tijd lopen overgeven. Ocherme!
Uiteindelijk zijn ze toch het water in kunnen gaan en ging Rim met Mark als buddy naar beneden.
Mark had al eens gezegd dat je best door zo'n ademapparaat kunt heen kotsen als het moest....(tja sorry ik ken het niet leuker maken) maar hij had het nog nooit meegemaakt. Dus dat was ook ff schrikken voor Mark toen Rimko het liet zien!!
Heel erg genoten heeft Rim dus niet van die duik, en dat terwijl het water maar liefst 25 meter visability had, en dat is wel bijzonder! De rest van de duik, heeft Rimko aan de boot gehangen,hij kon niet eens in de boot blijven, dat was te erg voor hem. En 4 anderen hingen ook over de boot vissen te voeren. Ik heb nog niet gehoord van de rest dat het waar is dat de vissen daar masaal op af komen hahahaha
Toch vind ik mijn mannetje erg stoer.Hij is niet in paniek geraakt onder water.En niet verzopen. Hij is na terug komst op het eiland lekker gaan slapen ( 3 uurtjes bijna ) en toen ik hem wakker maakte ging het redelijk goed. Pffff ikke blij! Annemiek vroeg heel lief of ze een boterham voor hem moest maken, en heel verrast was ik toen Rim zei,"ah ja, als je dat wil doen, graag!"
S'middags zijn we zelfs ook nog over het eiland gaan 4wdriven met onze en 2 andere auto's om het eiland een beetje te bekijken.En dat ging ook goed voor Rimko. Hij reed wel zelf,dat scheelt.
is toch zo'n mooi eiland!
Ik was best bang dat Rimko,na deze ervaring misschien helemaal niet meer wilde duiken, dus ik was heel blij dat ie de volgende dag toch gewoon weer mee ging! Met deze keer 2 Kwells pilletjes in zijn buik :-)  Ze dachten niet dat de zee veel rustiger zou zijn,dus ik vond het echt stoer dat Rim het toch weer aandurfde. Isabel en ik waren dus heel benieuwd hoe ze deze keer van de boot zouden komen.
Wij stonden ze weer op te wachten, nadat we zelf een heerlijk ochtendje aan het strand hadden door gebracht ( waarom willen die lui toch allemaal zo diep in het water?!) en keken vooral naar de gezichten van onze mannen.....
en en en???
the OKEEE sign!! ( dit geldt niet voor zij kapsel )


Hahahaha das duidelijk!! Rimmy was blij,de duiken waren heel leuk geweest en niemand ziek deze keer. De boottocht was niet zo wild en Rim had deze keer gezorgd dat ie rap het water in was.
Rimko zei dat het heel mooi was, en het leek alsof je in een aquarium dook,zoveel mooie gekleurden vissen,verschillende haaien ( het lieve soort...) en koraal. Ik moet nodig een goeie camera voor hem kopen zodat ik het ook een beetje kan zien :-)
He he, dus er volgen vast nog veel meer van deze leuke uitstapjes! Ikke veilig aan wal,Rimmy met Mark en Annemiek in het water:
zotteke
 Nog even wat fotookes bij plakken van de rest van ons weekend, Stradbroke was vrijd/zater en zondag en toen hadden we nog ons gewone weekend vrij op maan en dinsdag. We hadden Sandra en Jeroen op bezoek en zijn een wandeling gaan maken bij Broken Head (dorpje in de buurt van Byron Bay) :
Tis even wat moeite,door hoog water je kleren droog zien te houden....
....maar dan krijg je er wel een prive strand voor terug! Heerlijk!
Tja, heel vervelend ;-)
Warme zonnige groetjes voor al onze vriendjes en familie in Nederland! xxxxx Ing en Rim