Click for Brisbane, Queensland Forecast

woensdag 28 oktober 2009

WE HEBBEN ONS VISUM!!


Het was gister een leuk begin van de dag:

Rimko was al vroeg weer op de bouw, en ik hoefde pas om 9.30 te beginnen met werken. Met slaperige oogjes pakte ik mijn mobieltje om hem weer van stilstand af te halen, toen ik zag dat iemand me al gebeld had. Rond acht uur ofzo.
Onbekend nr.
mmmmmm het zou toch niet al...... dacht ik nog.
Dus ikke Rimko smsen of ie ook een onbekend telefoontje had gehad.Na een kwartier wachten op een smsje terug, belde ik Frank, zijn maat waar hij mee op dezelfde bouw zit. Rim was zijn telefoon vergeten.Ik zei, laat maar zeg maar niks tegen Rim, ik kijk wel wie het was geweest.
Meteen de laptop opgestart, en ik check even of Rob van M2A heeft gemaild, dan weet ik of hij het misschien was geweest. Doet ons internet het niet!Tenmniste ik kon niet op startpagina, google, hotmail niks liet ie toe. Arghhh!
Ik checkte nog wel ff, eigenwijs als ik ben , of de Diac site het ook niet deed.Maar die deed het wel!!Dus ik de gegevens intypen en daar zag ik iets nieuws!
"applicant approved"....... huh? Is dit het?!

Nu moest ik nog wachten tot die "onbekende" terug zou bellen. Ik kreeg geen hap meer door mijn keel. Oh wat balen dat ik Rim niet kon bereiken!
En na 15 minuten met moeite wachten ging mijn telefoon weer over, onbekend!
En jawel hoor, wat fijn toen ik hoorde "met Rob van M2A, ik bel nu al met goed nieuws...."

Ik deed een vreugdedansje in de kamer ( echt!) en smste mijn collega dat ik iets later zou zijn. Ik moest natuurlijk taart halen.
Mijn collega's reageerde heel leuk! Sommige waren heel enthousiast, en een ander zei, "dat vindt ik niet zo leuk, dat we nu zeker weten dat je weg gaat" .Lief he.
Nu moest ik het mijn mannetje nog laten weten! Ik heb wat lekkers meegenomen en ben naar de bouw in Nijmegen gereden en heb hem verrast. Ik hoefde niks te zeggen want ik kom nooit op de bouw en nu had ik een big smile en taart in mijn handen.....

Nou ja, we hadden dus echt nog niet verwacht, zo snel na dat we een CO hadden.We hebben zo'n geluk gehad met alles, sinds we de aanvraag hebben gedaan, zoals de IELTS van Rimko en dat we als een van de weinige nog op de CSL stonden.
Ze willen ons echt hebben daar down under!
Whooooeeehh!!!

maandag 19 oktober 2009

We hebben een CO!

Vanmorgen kregen we een telefoontje van Rob, onze agent uit Australie. En als Rob belt is dat goed nieuws, want meestal communiceren we via de mail.
Hij belde natuurlijk niet om te zeggen dat we het visum hebben want dat kon nog niet, de medische keuring zou wel al bij het DIAC binnen kunnen zijn, maar we moeten nog een VOG indienen waar we op wachten. ( Justitie schiet eens op wil je! )
Maar Rob kon ons vertellen dat ons dossier in behandeling is, dat we dus de z.g CO , Case Officer hebben!
En dat is natuurlijk goed nieuws! Dit betekend dat we mooi op tijd zijn begonnen met onze laatste stapjes, het indienen van medische keuring en VOG.
Zodra je een CO hebt moet je namelijk binnen 28 dagen die dingen indienen.
Wooohoo het gaat goehoed!

We verwachten ons volgend telefoontje van Rob, met het hele belangrijke nieuws.... zo ongeveer over een maand? But thats just my gut feeling. Het ligt er maar net aan hoe snel die CO van ons werkt... en niet even tussendoor op vakantie gaat of ontslagen wordt ofzo :o)

woensdag 7 oktober 2009

Medische keuring

We hebben onze medische keuring gehad!
Was best grappig om te doen.Niks engs.Fotootje van de thorax, algemeen onderzoek bij een arts, bloed prikken en plasje inleveren.
We zijn volgens de Doc gezond genoeg,(fpieuw gelukkig!) maar zekerheid hebben we natuurlijk nog niet.De emigratiedienst in Australie bepaald of we gezond genoeg zijn om Oz binnen te komen.Als je een ziekte hebt die de Australische gezondheidszorg veel geld kost, kom je het land niet in.Cru maar zo werkt het.
Wat we grappig vonden aan de keuring:
- je zenuwen worden getest,dmv reflexen.Iedereen die Rim kent weet dat je niet aan hem moet zitten!Vooral grappig toen hij onder Rim's voeten kriebelde!Ik kan je zeggen, Rimko's reflexen werken heel goed hahaha
- je gehoor wordt getest door de Doc,en hoe hij dat doet.... hij staat een paar stappen van je af en fluistert getallen die je dan moet noemen :o)

We waren die dag al vroeg op pad gegaan, (4.45 uit bed, arghhhh) want we moesten in Amsterdam zijn voor de foto en daarna om 10.30 bij de dokter in Utrecht.
Daarna zijn we onze laatste stap gaan vieren met een lekkere lunch in een leuk tentje in Utrecht en hebben we een typisch Engels/Australische gerechtje gekozen,scones!Heerlijk met clotted cream en jam.

Normaal gesproken moet je de medische keuring pas ondergaan als je dossier in handen is van een Case Officer (CO) en die vraagt daar dan om, voor je je visum toezegging krijgt.
Je medische keuring is een jaar geldig.Vooral daarom wacht bijna iedereen tot er om gevraagd wordt want anders heb je misschien al die moeite en vooral kosten voor niks gedaan.
Maar omdat er al die veranderingen aan komen hebben wij besloten om maar vast te zorgen dat onze medische gegevens en VOG ( verklaring goed gedrag )bij de emigratiedienst liggen.Dan zijn we hopelijk de nieuwe veranderingen voor.

Nu weten we dus op welke datum we Australie binnen moeten zijn!Natuurlijk ervanuit gaan dat we het visum krijgen, zou dit betekenen dat we op 6 okt 2010 in Australie zijn!!