Click for Brisbane, Queensland Forecast

woensdag 7 oktober 2009

Medische keuring

We hebben onze medische keuring gehad!
Was best grappig om te doen.Niks engs.Fotootje van de thorax, algemeen onderzoek bij een arts, bloed prikken en plasje inleveren.
We zijn volgens de Doc gezond genoeg,(fpieuw gelukkig!) maar zekerheid hebben we natuurlijk nog niet.De emigratiedienst in Australie bepaald of we gezond genoeg zijn om Oz binnen te komen.Als je een ziekte hebt die de Australische gezondheidszorg veel geld kost, kom je het land niet in.Cru maar zo werkt het.
Wat we grappig vonden aan de keuring:
- je zenuwen worden getest,dmv reflexen.Iedereen die Rim kent weet dat je niet aan hem moet zitten!Vooral grappig toen hij onder Rim's voeten kriebelde!Ik kan je zeggen, Rimko's reflexen werken heel goed hahaha
- je gehoor wordt getest door de Doc,en hoe hij dat doet.... hij staat een paar stappen van je af en fluistert getallen die je dan moet noemen :o)

We waren die dag al vroeg op pad gegaan, (4.45 uit bed, arghhhh) want we moesten in Amsterdam zijn voor de foto en daarna om 10.30 bij de dokter in Utrecht.
Daarna zijn we onze laatste stap gaan vieren met een lekkere lunch in een leuk tentje in Utrecht en hebben we een typisch Engels/Australische gerechtje gekozen,scones!Heerlijk met clotted cream en jam.

Normaal gesproken moet je de medische keuring pas ondergaan als je dossier in handen is van een Case Officer (CO) en die vraagt daar dan om, voor je je visum toezegging krijgt.
Je medische keuring is een jaar geldig.Vooral daarom wacht bijna iedereen tot er om gevraagd wordt want anders heb je misschien al die moeite en vooral kosten voor niks gedaan.
Maar omdat er al die veranderingen aan komen hebben wij besloten om maar vast te zorgen dat onze medische gegevens en VOG ( verklaring goed gedrag )bij de emigratiedienst liggen.Dan zijn we hopelijk de nieuwe veranderingen voor.

Nu weten we dus op welke datum we Australie binnen moeten zijn!Natuurlijk ervanuit gaan dat we het visum krijgen, zou dit betekenen dat we op 6 okt 2010 in Australie zijn!!

1 opmerking:

Femke zei

Hey,

Alweer een stapje dichterbij. Het zal nou niet lang meer duren. Ik gok dat jullie je visum hebben voor eind november!!! Heel veel succes met de laatste loodjes van het wachten.
Groetjes Femke