Click for Brisbane, Queensland Forecast

maandag 22 maart 2010

Regelen

Grappig om te zien dat ons blog goed bekeken wordt en dat terwijl er al zo lang niks nieuws te lezen was!

Dus tijd om weer eens wat te vertellen en voor ons zelf om straks terug te kunnen lezen wat we allemaal deden de laatste maanden in NL.
Nou er moet veel geregeld worden! Onder andere:

- opzeggen abonnementen / verzekeringen
- maandelijkse overboekingen stopzetten ( bv goede doelen, sparen )
- CV in het Engels maken ( moeilijk... is beetje anders dan hier )
- Engelse referentie's van werkgevers regelen ( moeilijk! Ik ga een voorbeeld maken want zoiets kennen we in NL niet zoals ze het daar doen, een echte "ik ben de beste werknemen ever!" brief )
- pensioenen aanschrijven
- schadevrije jaren autoverzekering op papier laten zetten
- huur, water gas, licht opzeggen
- internationaal rijbewijs kopen
-dossiers huisartsen / tandartsen opvragen en vertalen
- van alles verkopen en goed time-en ( wanneer verkoop je de auto-koelkast-bed etc )
- verhuizer regelen
- afscheidsfeestje regelen

Gelukkig is de vertrekdatum nog 4 maanden en 25 dagen, dus we hoeven niet te haasten, maar de planning is best moeilijk. Misschien juist wel omdat het nog ff duurt en we kunnen natuurlijk niet al alles verkopen.
Dan vindt ik die referentie's best moeilijk om te maken. Het hoort natuurlijk door mijn (oude en huidige ) werkgevers geschreven te zijn, maar die zullen er vast niet bekend mee zijn  hoe het in Australie gebruikelijk is, dus maak ik een voorbeeld. Dan moeten we ook nog een goede Engelse / Australische CV maken.... pfffft we zijn er allebei niet zo goed in.
Gelukkig heb ik veel hulp en krijg ik veel tips van de lieve mensjes op het Australie emigratie forum ( Xpdite )

We hebben al een leuk plekje gevonden voor de eerste 3 weken. Een heel leuk appartementje tussen Brisbane en the Sunshine coast, op Bribie Island


Grotere kaart weergeven

Het is een nieuw appartement en gemeubileerd. Wel zo handig natuurlijk.Het is op een mooi eiland, lekker rustig, maar toch de stad redelijk dichtbij en ook the Sunshine coast is binnen 30 minuten bereikbaar.
Klik hier om het appartement te bekijken

http://www.stayz.com.au/69040

We zullen ook in die 3 weken best veel te regelen hebben, zoals aanvragen van een sofinummer,inschrijven bij Medicare ( zorgverzekeraar )  een bank uitzoeken en een Ozzie rijbewijs regelen.
We zullen een autootje huren op het vliegveld of op een van de dagen na aankomst, zodat we mooi de omgeving kunnen verkennen. Als het ff kan zullen die 3 weken ook wel een soort vakantie worden. Alleen het hoognodige zullen we doen, en voor de rest lekker lamballen!

4 opmerkingen:

Marijn en Stefan zei

G'day mates!

Jullie zijn goed bezig! Maak je niet druk over de dingen die je straks hier moet regelen, dat valt allemaal wel mee! Dus nu lekker alles in NL regelen en de rest komt hier vanzelf!

Have a good one!
S&M

Femke zei

Hey,

Lekker bezig... Ik ben ook weer bezig met van alles regelen, alleen dan de andere kant op; weer een verzekering in NL afsluiten, baan zoeken, kamer en daarna huisje zoeken etc... Ongeveer hetzelfde qua regelzaken, alleen qua gevoel denk ik even heel anders. Geniet ervan, voor je het weet is de datum van vertrek daar!

Groetjes Femke

Anoniem zei

Hoi.
Hier Tante Tonnie, het ziet er allemaal netjes uit, je zult wel een fijne vacantie hebben daar, verder succes met het regelen van je zaakjes.

Groetjes Louis en Tonnie.

Maluka zei

Ha grappig. Daar zijn we afgelopen zondag nog geweest. In Woorim heb je nl. de beach access voor 4WD's. Wij hebben een jaarpermit om met de auto het strand in Bribie op te mogen. Gaan daar met enige regelmaat naartoe om lekker te zwemmen (als er geen bluebottles zijn). Afgelopen weekend gevliegerd en gebarbecued op het strand iets ten noorden van Bribie....

Is trouwens wel elke keer een eindje rijden hoor als je de sunshine coast wilt gaan verkennen en op zoek wilt gaan naar een huis....

Nog maar 4 maandjes en dan maken jullie ook al de grote oversteek? Succes met het regelen van alles