Click for Brisbane, Queensland Forecast

maandag 22 november 2010

Hoe hou ik me bezig?

Nou krijg ik natuurlijk, na 3 maanden in Australie nogal eens de vraag of ik al werk heb....
Euh.... nope!
Maar dat vind ik best jammer. Ben wel al een tijdje druk met zoeken en dingen regelen en ik wilde het eigenlijk pas vertellen als ik echt aan de slag zou zijn, maar ik zal jullie ff op de hoogte brengen :

- Zoals iedere goede emigrant ;o)  ga ook ik waarschijnlijk taxi rijden.
Hoewel ik ervaring heb, is het hier in Australie toch een beetje anders.
In NL moet je tegenwoordig ook een vergunning hebben ( was destijds niet nodig toen ik bij Hotax begon ) en dat is hier niet anders. Maar omdat we in Queensland wonen betekend het ook nog eens dat alles veel langer duurt voor iets geregeld is. Dit is het Spanje van Australie.... manana.
Eerst krijg je een soort training ( lees gezellig ouwehoeren over het wel en wee van taxichauffeur zijn )  bij het taxibedrijf zelf, en moet je 2 dagen mee gaan met een ervaren chauffeur om de meter en het computer systeem waarop je de ritjes door krijgt te leren kennen.
Dan moet je tussendoor bij de overheid je vergunning aanvragen. Die, werd me al meteen verteld door de taxi trainer, afgewezen zou worden omdat ik nog geen jaar mijn Queenslands rijbewijs heb.
Was geen probleem, daar hadden ze vaker mee te maken gehad, hij zou dan tegen de afwijzing ingaan en komt allemaal voor mekaar.
Dusssss zitten we dan nog steeds op te wachten! Toch al wel zo'n dik maandje.
Hoewel ik het leuk zou vinden om weer op de weg te zitten ( neeej, niet letterlijk... ) zal ik dat werk toch als tijdelijk zien. Tot ik iets beters vind. Vooral omdat je hier als taxichauffeur niet in dienst bent, maar als zelfstandige werkt. Dus altijd een verrassing wat je die week verdiend, geen pensioenopbouw, geen ziekte/vakantiedagen en het gezeik van je eigen administratie/belastingen regelen.

- Wat het betere werk betreft zal dat medisch receptioniste worden.
Er zijn best vaak vacature's dus dat zal uiteindelijk moeten lukken. Ik heb nog geen sollicitatie gedaan, wel al CV's rond gestrooid. Maar omdat ik mijn Engels wil verbeteren en wil uitvogelen wat dit beroep hier precies inhoud heb ik express nog niet gereageerd op vacatures.
Via via ben ik bij een vrouwtje terecht gekomen die cursussen geeft aan medisch receptionisten.
Bij haar ben ik vorige week geweest om kennis te maken met de computer programma's die ze hier gebruiken. Dit was erg nuttig!! Ik heb zelfs een certificaat gekregen voor de programma training van 2 uur.
De programma's zijn zo moeilijk niet, maar de info die ik van het vrouwtje kreeg was zeer de moeite waard. Ze heeft me heel veel materiaal meegegeven waar ik mee aan de slag kan.
Het is eigenlijk gewoon een hele medisch receptioniste cursus! En deze boekwerken en cd's gaan me dus meer helpen dan ik had gehoopt. Het zal me wel wat tijd kosten om het allemaal te leren maar het is wel interessant en de moeite waard.

- Ondertussen..... ben ik ook nog wel nuttig bezig. ( buiten het sporten, strand hangen, mailen, huishouden etc etc :o)
Ik doe namelijk vrijwilligers werk bij een organisatie genaamd Meals on Wheels.
Jullie kennen het waarschijnlijk als tafeltje dekje.
Ze waren blij dat ik binnen kwam lopen, zit 3 straten bij ons vandaan, om te vragen of ik iets kon doen voor ze, want ze hebben vrijwilligers te kort.
Ik ben de assistente ;o) van de chauffeur die langs de huizen rijd waar mensen wonen die recht hebben op de maaltijden. Het zijn meestal ouderen of gehandicapten. Best grappig werk want je ontmoet nieuwe mensen, je ziet wat van de omgeving, ik kom op plaatsten die ik nog niet ken ( handig voor het taxi rijden straks ).
Zo zie ik hoe mensen hier in Australie wonen en kan ik mijn Engels weer wat oefenen. Van sommige chauffeurs mag ik niet te lang buurten want we moeten door.... anders worden de maaltjes van de volgende koud. Ze krijgen een voorgerecht, hoofdmaaltijd ( altijd met vlees, want Australiers zijn ontzettende vlees freaks ) een toetje ( vaak soort cake, pudding kennen ze hier niet ) en een sapje.
Dus, hun blij dat ik ze help, ik blij dat ik wat nuttigs kan doen op 'n dag.

En nou maar hopen dat ik snel wat centen kan gaan verdienen want ik wil shoppen!

maandag 15 november 2010

Foto's Fraser Island

Het is me gelukt om een bunch foto's, die we van onze hof-fotograaf Nienke hebben gekregen, op t weblog te zetten, zoals je kunt zien rechts bovenin.
Als je op een van de foto's klikt, krijg je grotere foto's en tekst.
Over tekst gesproken, Nienke heeft ons weekendje heel leuk en duidelijk beschreven op hun eigen blog, check : teunennien.globallog.nl

donderdag 11 november 2010

Pakketjes

Ik ben blij dat ik niet bij Australian Post werk ( zoals ik eerst wilde maar er geen postbode baantjes te voet bestaan, alleen motor postbode's )
Wat een klojo's zijn dat zeg! Zie hier het resultaat van de postbode's :



Ziet er niet zo lekker uit he? Op een of andere manier is de doos nat geworden en de chocolade gesmolten.
Zo jammer dat ze niet zorgvuldig omgaan met spullen van iemand!! Ik vind het niet zo erg van de chocolade maar zo jammer dat een kadootje , wat iemand met veel zorg en plezier opstuurt naar ons om ons te verassen, dan zo behandeld wordt dat het als een rommeltje bezorgd wordt.

Dussss...... als iemand iets wil opsturen zou ik wel zorgen dat je het heel goed verpakt. Plastic over spullen die niet nat mogen worden en zorg ook dat de spullen niet los in de doos kunnen rollen, want daardoor is de zak met chocolaatjes waarschijnlijk open gegaan. Met veel opgefrommeld papier of plastic kun je de spullen strak in de verpakking proppen zodat niks kan rollen of hopsen. Tape om het pakketje is ook perfect.

We vinden het dus wel kei leuk om pakketjes ( of kaartjes ) te ontvangen, maar denk er even aan dat ze dus niet altijd zachthandig met spullen omgaan hiero.
Thanks Bro voor de spulletjes hoor, want we hebben nog genoeg over wat wel lekker en leuk is! Xxx





maandag 8 november 2010

Weekendje Fraser Island

We hebben weer een heel leuk weekendje achter de rug! Nu hebben we die wel vaker maar deze is zeker de moeite om op ons blog te zetten.

Met Marijn, Stefan, Teun en Nienke zijn we zaterdagochtend (heel vroeg voor ons doen,om 5.45) naar Fraser Island gegaan.Dit ligt op 2 uurtjes rijden ten noorden van ons. Het is het grootste zand eiland ter wereld. Zo'n 124 km lang en +/- 15 km breed. Niet dat het alleen maar zand is,het staat vol met tropisch regenwoud en meertjes.

Grotere kaart weergeven
Onderweg naar Fraser zagen we wilde paarden met veulentjes terwijl de Rolling Stones met "wild horses" uit onze radio kwam....wat een timing!
Teun en Nienke hebben geen 4WD dus die reden gezellig mee. Zonder 4x4 kom je niet ver op Fraser, sterker nog, je mag alleen met een 4 Weel Drive het eiland op. Fraser was ook een van de redenen waarom we onze auto gekocht hebben.
Rim en ik hadden nog niet eerder zelf gereden op Fraser, dus volgde we Stefan's auto, die heeft net ff iets meer ervaring. Kwam af en toe goed uit als Stefan een kuil of bult beetje te laat zag.... dan zagen we hun auto stuiteren en wisten wij dat we ff moesten afremmen hahaha
We hadden geluk met het weer ( eigenlijk altijd de laatste weken maar ze hadden regen voorspeld, die is gelukkig pas vandaag, maandag gekomen! )
Het enige jammere ( ja,goed Nederlands he! ) was dat we maar 2 daagjes hadden, 1 overnachting. Daar maken we de volgende keer in ieder geval 2 nachtjes/ 3 daagjes van. Zo handig dat we dit gebied in onze "achtertuin" hebben liggen!Kunnen we snel weer een keertje doen. Lucky Bastards that we are :o)

Hier een paar Fraser foto's om een idee te krijgen hoe het er uit ziet. De leukste/mooiste foto's komen later, want Nienke heeft hele mooie foto's gemaakt, zo gauw ik die heb zet ik een hele zooi op ons blog.Waarschijnlijk in de rechter balk,dus in de gaten houden zou ik zo zeggen!
Vol geladen wagentjes, nu nog schoon...
De "snelweg/landingsbaan"; het strand waar je 80 mag en soms moet uitwijken voor een vliegtuig die wil landen.
Het binnenland; zand en regenwoud.
Zo is ie stoer : vuil!
Wandelingetje op weg naar een van de leuke meertjes; Lake Wabby om ff af te koelen, bodyboardend vanaf de hoge duin te glijden en een vis (meerval)  proberen te vangen.... de techniek was om de meerval te omsingelen en dan de kant op te jagen. Was toch bijna gelukt! Maar Teun hielp de vis en saboteerde ons ;o) Foto's daarvan volgen... 
Vanuit Indian Head hebben we deze keer helaas geen walvissen,haaien of dolfijnen gezien. Maar blijft een mooi uitzichtpunt.
Meneer of mevrouw schilpad was aangespoeld.
Die roesthoop ligt er nog steeds. Maheno wreck. Maar nu met Rim en in de zon, ziet ie er toch beter uit als 4 jaar geleden.
Onze fijne slaapplek in de duinen. In onze tent, voor Stefans auto, lagen we s'nachts naar de sterren te kijken door ons tent raampje.... heerlijk in slaap vallen met de ruisende zee achter ons.
Yes! Ik heb een keer een dingo op de foto! S'nachts hebben we er ook een gezien, niet verwacht dat we er overdag weer een zouden zien.
Nienke heeft geen schrik! Er wordt gezegd om uit te kijken met die wilde honden,maar deze was wel relaxt.
Teun is daar in tegen wel bang!hahaha watje!!
Dit is Teun's enge beest! Een Lace Monitor lizard thingy. Hardstikke lief liep ie rond op de picknick plaats.
Thanks guys voor het gezellige weekend, ik heb KEI genoten en gelachen met jullie!
De kei is voor Nienke.... die stiekum ons Brabantse taaltje al overneemt, en daar niet trots op is hihihihi
Even voor de lezers in Nederland : Nienke is Amsterdamse, Teun heeft ook het Amsterdamse taaltje hoewel afkomstig uit het oosten en ons ook wat nieuwe woorden geleerd ( ff een nekje leggen, stoked, leipe shit etc etc ) Stefan is ook Brabo en Marijn komt uit Utrecht en die praat alles door elkaar :o)