Click for Brisbane, Queensland Forecast

donderdag 10 december 2009

Just some thoughts....


Wat een heerlijk gevoel is het om te weten dat dit de laatste winter in Nederland is! Afgezien van bezoekjes dan he. Ik ben de donkere dagen zo ontzettend beu!( and don't even get me started about christmas ) Rimko heeft er minder of geen last van, maar ik heb er genoeg van.Die lelijke kale bomen.... de regen, s'ochtens in het donker de deur uit, in het donker pas weer naar huis.... bah! Laat het winter zijn met veel sneeuw en vorst, met mooie blauwe luchten,en dus de zon, dan hebben we er nog iets aan.Zoals vorig jaar vond ik het wel leuk.Lekker buiten geschaatst.Ben benieuwd, als ik dit over een jaar terug lees of ik er dan nog zo over denk!Als we smelten in de zon, of lekker in de zee/zwembad dobberen hahaha

We hebben nog geen ticket geboekt, maar we zijn ons wel al aan het orienteren.Het zal zoiezo augustus worden.Dan heeft Rimko al vakantie en zou het onzin zijn om te wachten tot september.
We hebben er zo'n zin in! Nog steeds geen twijfels of zenuwen.Zin om de wereld te verkennen.Zin om naar dat mooie warme land te gaan. Ons planeetje is zo mooi,de diversiteit die er is in natuur en in het dierenrijk, ik wil ze allemaal ontmoeten, ontdekken, en niet alleen tijdens een vakantie.
Het zou toch zonde zijn als we alleen maar het kleine stukje van de wereld zouden kennen dat Nederland heet? Rim en ik voelen ons op vakantie altijd meteen op ons gemak, we voelen ons overal wel thuis. Misschien ook omdat we elkaar hebben maar ook omdat we graag nieuwe dingen ontdekken, we nieuwsgierig zijn en we niet veel materialistische spullen nodig hebben.

Zo langzaam aan zijn we begonnen met spullen verkopen, opruimen en weggooien. Zondag naar de vlooienmarkt, onze eerste bak geld verdienen ( ahumm...) zodat we in Australie straks een nieuwe inboedel kunnen kopen. Wel lekker hoor, minder spullen in huis. Het geeft een soort van rust.
We hebben nog veel te regelen, maar gelukkig hebben we daar dan nog genoeg tijd voor.
Ik ga weer even op markplaats kijken of er nog wat geboden wordt.....

donderdag 19 november 2009

Berlijn

Tadaaa! Dit is nou het visum waar we 1,5 jaar ons best voor hebben gedaan :

Het voelt zo goed om dit nu eindelijk echt in handen te hebben!
We zijn afgelopen weekend naar Berlijn geweest. Daar zit de Australische ambassade die visum uitgifte verzorgd.En daar moesten we dan naar toe met onze brief van de emigratiedienst om ons visum in onze paspoorten te laten plakken.
Nou dus hebben wij er maar een leuk weekendje weg van gemaakt... daar zijn wij wel fan van :o)
Berlijn was een leuke stad, niet zo grijs zoals sommige misschien denken.Mooie oude gebouwen en ook leuk om de Muur nu eens te zien.Ze hadden de oude muur overnieuw geverfd, heel mooi, maar gelukkig waren er ook nog hier en daar stukken muur met schilderingen van de oude tijd.
We hadden een lekker hotelletje geboekt, dicht bij de ambassade want daar wilde we maandagochtend al om 9.00 zijn.
We hadden geen afspraak bij de ambassade gemaakt want dat bleek niet nodig als je meteen na opening komt. Nummertje trekken ( er zaten toch al een paar mensen voor ons, maar ja was ook te verwachten want zoals altijd was ik weer een Brabants kwartiertje te laat )
Toen we aan de beurt waren en onze brief lieten zien, werd ons visum plakkertje klaar gemaakt, en mochten we weer even wachten. De mevrouw aan de balie zei nog heel lief : congratulations with your Australian visa! Well thank you!
En Rim kon het weer niet laten om te zegge Huh... Australie??(vrouwtje kon er gelukkig om lachen)
Terwijl we moesten wachten hebben we een Australisch krantje doorgelezen, ff Engels oefenen he ;o) Vooral de jobadvertenties hebben we bekeken want het was een krant van februari ( duhh )
Er waren wel wat vacatures voor bouwvakkers, maar niet zo heel veel. Maar die zie je hier ook weinig in de krant want dat gaat toch allemaal via via of gewoon een bedrijf opbellen.
Ik heb mijn toekomstig baantje er wel al in zien staan! Receptioniste/assistente bij een dierenkliniek. Ervaring was niet nodig!Nou, ik zou zeggen "hier met die baan ".Echt helemaal mijn ding! Maar goed, dat moet je maar net treffen. Ben bang dat ze vlg jaar september wel iemand gevonden zullen hebben....
Ook zag ik verschillende advertenties voor postbode. Nou lijkt me dat ook helemaal leuk. Lekker buiten zijn (dat is geen straf daar) en lekker op jezelf is ook wel eens fijn , zeker als je de taal in het begin niet super goed onder de knie hebt.
Dus ik ga vast solliciteren! ;o)

woensdag 28 oktober 2009

WE HEBBEN ONS VISUM!!


Het was gister een leuk begin van de dag:

Rimko was al vroeg weer op de bouw, en ik hoefde pas om 9.30 te beginnen met werken. Met slaperige oogjes pakte ik mijn mobieltje om hem weer van stilstand af te halen, toen ik zag dat iemand me al gebeld had. Rond acht uur ofzo.
Onbekend nr.
mmmmmm het zou toch niet al...... dacht ik nog.
Dus ikke Rimko smsen of ie ook een onbekend telefoontje had gehad.Na een kwartier wachten op een smsje terug, belde ik Frank, zijn maat waar hij mee op dezelfde bouw zit. Rim was zijn telefoon vergeten.Ik zei, laat maar zeg maar niks tegen Rim, ik kijk wel wie het was geweest.
Meteen de laptop opgestart, en ik check even of Rob van M2A heeft gemaild, dan weet ik of hij het misschien was geweest. Doet ons internet het niet!Tenmniste ik kon niet op startpagina, google, hotmail niks liet ie toe. Arghhh!
Ik checkte nog wel ff, eigenwijs als ik ben , of de Diac site het ook niet deed.Maar die deed het wel!!Dus ik de gegevens intypen en daar zag ik iets nieuws!
"applicant approved"....... huh? Is dit het?!

Nu moest ik nog wachten tot die "onbekende" terug zou bellen. Ik kreeg geen hap meer door mijn keel. Oh wat balen dat ik Rim niet kon bereiken!
En na 15 minuten met moeite wachten ging mijn telefoon weer over, onbekend!
En jawel hoor, wat fijn toen ik hoorde "met Rob van M2A, ik bel nu al met goed nieuws...."

Ik deed een vreugdedansje in de kamer ( echt!) en smste mijn collega dat ik iets later zou zijn. Ik moest natuurlijk taart halen.
Mijn collega's reageerde heel leuk! Sommige waren heel enthousiast, en een ander zei, "dat vindt ik niet zo leuk, dat we nu zeker weten dat je weg gaat" .Lief he.
Nu moest ik het mijn mannetje nog laten weten! Ik heb wat lekkers meegenomen en ben naar de bouw in Nijmegen gereden en heb hem verrast. Ik hoefde niks te zeggen want ik kom nooit op de bouw en nu had ik een big smile en taart in mijn handen.....

Nou ja, we hadden dus echt nog niet verwacht, zo snel na dat we een CO hadden.We hebben zo'n geluk gehad met alles, sinds we de aanvraag hebben gedaan, zoals de IELTS van Rimko en dat we als een van de weinige nog op de CSL stonden.
Ze willen ons echt hebben daar down under!
Whooooeeehh!!!

maandag 19 oktober 2009

We hebben een CO!

Vanmorgen kregen we een telefoontje van Rob, onze agent uit Australie. En als Rob belt is dat goed nieuws, want meestal communiceren we via de mail.
Hij belde natuurlijk niet om te zeggen dat we het visum hebben want dat kon nog niet, de medische keuring zou wel al bij het DIAC binnen kunnen zijn, maar we moeten nog een VOG indienen waar we op wachten. ( Justitie schiet eens op wil je! )
Maar Rob kon ons vertellen dat ons dossier in behandeling is, dat we dus de z.g CO , Case Officer hebben!
En dat is natuurlijk goed nieuws! Dit betekend dat we mooi op tijd zijn begonnen met onze laatste stapjes, het indienen van medische keuring en VOG.
Zodra je een CO hebt moet je namelijk binnen 28 dagen die dingen indienen.
Wooohoo het gaat goehoed!

We verwachten ons volgend telefoontje van Rob, met het hele belangrijke nieuws.... zo ongeveer over een maand? But thats just my gut feeling. Het ligt er maar net aan hoe snel die CO van ons werkt... en niet even tussendoor op vakantie gaat of ontslagen wordt ofzo :o)

woensdag 7 oktober 2009

Medische keuring

We hebben onze medische keuring gehad!
Was best grappig om te doen.Niks engs.Fotootje van de thorax, algemeen onderzoek bij een arts, bloed prikken en plasje inleveren.
We zijn volgens de Doc gezond genoeg,(fpieuw gelukkig!) maar zekerheid hebben we natuurlijk nog niet.De emigratiedienst in Australie bepaald of we gezond genoeg zijn om Oz binnen te komen.Als je een ziekte hebt die de Australische gezondheidszorg veel geld kost, kom je het land niet in.Cru maar zo werkt het.
Wat we grappig vonden aan de keuring:
- je zenuwen worden getest,dmv reflexen.Iedereen die Rim kent weet dat je niet aan hem moet zitten!Vooral grappig toen hij onder Rim's voeten kriebelde!Ik kan je zeggen, Rimko's reflexen werken heel goed hahaha
- je gehoor wordt getest door de Doc,en hoe hij dat doet.... hij staat een paar stappen van je af en fluistert getallen die je dan moet noemen :o)

We waren die dag al vroeg op pad gegaan, (4.45 uit bed, arghhhh) want we moesten in Amsterdam zijn voor de foto en daarna om 10.30 bij de dokter in Utrecht.
Daarna zijn we onze laatste stap gaan vieren met een lekkere lunch in een leuk tentje in Utrecht en hebben we een typisch Engels/Australische gerechtje gekozen,scones!Heerlijk met clotted cream en jam.

Normaal gesproken moet je de medische keuring pas ondergaan als je dossier in handen is van een Case Officer (CO) en die vraagt daar dan om, voor je je visum toezegging krijgt.
Je medische keuring is een jaar geldig.Vooral daarom wacht bijna iedereen tot er om gevraagd wordt want anders heb je misschien al die moeite en vooral kosten voor niks gedaan.
Maar omdat er al die veranderingen aan komen hebben wij besloten om maar vast te zorgen dat onze medische gegevens en VOG ( verklaring goed gedrag )bij de emigratiedienst liggen.Dan zijn we hopelijk de nieuwe veranderingen voor.

Nu weten we dus op welke datum we Australie binnen moeten zijn!Natuurlijk ervanuit gaan dat we het visum krijgen, zou dit betekenen dat we op 6 okt 2010 in Australie zijn!!

dinsdag 22 september 2009

Leuk weekend!

Afgelopen zaterdag en zondag hadden we een heel leuk weekend.Zaterdag zijn we naar Scheveningen gereden want er was weer een forumuitje georganiseerd met de mensjes van Xpdite, die ook aanstaande emigranten naar Australie zijn.
Ik had er al heel veel zin in, want het is zo lekker om met mensen te kletsen die hetzelfde doel hebben, en die je dus goed begrijpen.
Het was superweer, zonnetje en 24 graden, dus het had geen betere plek kunnen zijn dan in Scheveningen.We wilde er een beetje vroeg zijn, ook al begon de bbq pas om 18.30, omdat we dan lekker op 'n terrasje konden hangen.
Femke, de initiatiefneemster, Jowen,Gwen,Kathren en Alie waren er ook al vroeg, dus we hebben gezellig iedereen leren kennen.Femke hadden we al eens ontmoet,das ook een gezellige.
Om 18.30 was iedereen er en konden we beginnen met bbq-en.Het was wel lekker maar helaas 'n beetje weinig.Maar mocht de pret niet drukken!
We hebben veel leuke nieuwe mensjes leren kennen,o.a een paar gezellige brabanders en een stel die ook dezelfde richting in gaan als wij.Zij gaan al dit jaar, ze hebben net te horen gekregen dat ze het visum hebben.Das handig, dan kunnen zij alvast bekijken hoe het er daar aan toe gaat; waar een leuke buurt is om te wonen,hoe het zit met de werkgelegenheid,we onze a.s 4x4 kunnen kopen etc etc
We kunnen hun volgen met hun weblog en natuurlijk de verhalen op het forum Xpdite.
Rimko en ik hadden lekker een hotelletje geboekt want om s'avonds laat nog naar huis te rijden, hadden we niet zo'n zin in.
Om 23.45 gingen we samen met de laatsten de strandtent uit om richting huis of hotel te gaan.We hadden een super lekker hotel,de NH in Den Haag. Heerlijke bedden,luxe badkamer en we mochten uitchecken tot 17.00!Fijnhijn!

Zondag dus op ons gemak uitgeslapen, en lekker lang gebadderd.( later als ik groot ben wil ik ook een bad! :o)
Omdat het gelukkig nog steeds goed weer was hebben we de zondagmiddag weer doorgebracht aan het strand en in een leuk strandtentje lekker geluncht.

Dus een heerlijk weekend en leuke mensen leren kennen, dit gaan we snel weer overdoen!

dinsdag 15 september 2009

Visum stress

Iedereen die ooit een visum heeft aangevraagd ( of nog in de wacht staat zoals wij ) weet het:
EEN VISUM AANVRAGEN IS ZENUWSLOPEND!
Ten eerste moet je veel werk verrichten om in aanmerking te komen, dat hebben jullie al eerder kunnen lezen.Dan moet je elke keer een goedkeuring afwachten, zoals we al hebben gehad van de Ielts test en de TRA ( zie oudere berichten )
Nu liggen onze spullen bij de emigratiedienst van Australie te wachten op de grote stapel tot iemand ze in behandeling gaat nemen.
We weten dat het een paar maanden duurt eer we aan de beurt zijn.Das okee, we gaan toch pas vlg jaar op z'n vroegst.
MAARRRRR...... het Diac ( Department of Immigration And Citizenship ) gooit nogal eens veranderingen in het visa "spel".
Zoals ik al eens geschreven heb kom je pas Australie binnen als je voldoet aan alle eisen van de immigratiedienst.
Daar zijn verschillende lijsten voor.De belangrijkste is de beroepenlijst, want als je daar niet op staat kun je het schudden.

Er zijn meerdere lijsten,je moet minstens op de SOL ( Skilled Occupation List ) lijst staan,beter nog is dat je beroep op de MODL ( Migration Occupations in Demand List )staat.
Nu hadden ze vorig jaar een nieuwe lijst in het leven geroepen om vooral de mensen met een beroep waar te kort aan is, aan een visum te helpen.De CSL, Critical Skills List.
Als je daar op staat dan is het helemaal goed, want de mensen van de CSL gaan voor de mensen van de MODL, en de mensen van de MODL gaan voor de mensen van de SOL.Heb je hem nog? :o)
En jawel tegelzetter staat op de CSL.
We hadden dan ook verwacht dat we een dezer maanden een bericht zouden krijgen van het Diac dat ons dossier in behandeling is.
Maar nu kwam er een bericht op het forum ( xpdite.net waar ik dagen lang op zit te snuffelen ) dat er een nieuwe lijst aan zit te komen. Een lijst die de CSL en de MODL zou vervangen of samen voegen. Nog een beetje onduidelijk want het was maar een vooraankondiging.
Nu weten we dus nog helemaal niet waar we aan toe zijn. Wanneer de nieuwe lijst in gaat is niet bekend,welk beroep er dan nog op staat is ook niet bekend.
Iedereen op het forum , die nog wachten op een visum, mede-aanstaande emigranten, zijn aan het stressen!
Want wat gaan die nieuwe veranderingen brengen voor ons? Iets positiefs zodat we sneller ons visum krijgen , of....... iets waardoor we geen PR (Permanent Resident ) visa kunnen krijgen?

Hopelijk kan ik gauw een nieuw berichtje plaatsen waarin ik schrijf dat er voor ons niks veranderd is en dat we gewoon nog nodig zijn in Australie.
Wordt vervolgd....

zondag 30 augustus 2009

Vakantie Noorwegen

We zijn weer terug van weggeweest.Deze keer hadden we eens geen zonvakantie! Met het idee om zoveel mogelijk moois van Europa nog te zien voor we naar Australie gaan, zijn we deze zomer naar Noorwegen gegaan.Het was er mooi maar nat, grijs en koud!

We zijn met een heerlijke gehuurde camper helemaal via Duitsland, Denemarken en Zweden gereden.In Zweden hebben we als tussendoortje, 2 dagen op een hele leuke camping gestaan.Daar was het nog droog, rond de 20 graden.Lekker gekanoe-ed.Mooie lieflijke landschappen, glooiende heuvels en off course, de vele meren.

Toen door naar Noorwegen.De natuur was heel mooi maar het ziet er een stukje minder mooi uit als de zon niet schijnt.Het lijkt wel alsof de wereld niet in 3D is.De bergen waren heel indrukwekkend, en ook de fjorden waren mooi.Zeker de Geiranger die je op de foto ziet.
En we hebben ook hier, zoals in IJsland een gletsjer gezien.Het was er erg koud en je waaide bijna uit je schoenen!
Op veel bergen lag de nog ( al? )sneeuw. Vaak was het rond de 10/14 graden.

Meestal hebben we "wild" gekampeerd.Das ideaal!We hebben op heel veel mooie plekjes gestaan.( soms erg winderig, zoals op de hoogvlakte Hardangervidda )

Oh over wild gesproken: we hebben rendieren gezien!Okee okee niet echt in het wild... maar in de speeltuin, tussen de schommels!Dat is natuurlijk (?!) waar je ze vindt en ik ze dus kon aaien, geweldig!

De steden Bergen en Oslo vonden we erg leuk.Terwijl ik echt geen stadsmens ben, geef mij maar natuur.Oslo was erg mooi, en dat de zon eindelijk weer scheen hielp natuurlijk ook wel.Heerlijk op een terrasje en in het park Vigeland rond gehangen.
De mensen in Noorwegen vinden wij heel relaxt, erg aardig en wat ik ook erg fijn vond : in het verkeer zijn ze net zo! Niemand die zit te duwen, iedereen rijdt relaxt.Kunnen wij een voorbeeld aan nemen.

Omdat we na 2 weken grijs,nat en koud weer het wel een beetje gehad hadden , zijn we wat sneller weer naar beneden gezakt, en hebben we in Denemarken nog even op een camping gestaan die een verwarmd zwembad met bubbelbad had.Zo konden we ff opwarmen voordat we weer naar huis toe moesten :o)
Het was weer een fijne vakantie maar des te meer weten we nu weer zeker : we willen naar een warm zonnig land!

donderdag 16 juli 2009

Ons weblog volgen

Ben er achter dat je ons weblog kunt "volgen". Alleen kan ik maar max 10 mensen of beter gezegd e-mailadressen noteren. Dus geef me maar door als je een berichtje wilt ontvangen bij elk nieuw bericht. Is op zich makkelijker dan vaak op ons blog te kijken om er dan achter te komen dat er niks nieuws te melden is. En dat kan nog wel een tijdje zo blijven want wanneer we aan de beurt zijn om ons visum te mogen ophalen weten we niet.
Maar geen haast, we vermaken ons heel goed, zeker met dit weer :o)

donderdag 25 juni 2009

Reactie's of weblog volgen?

Als je een berichtje wilt plaatsen, dus een reactie wilt geven op een geschreven stukje kan dat hoor. Vinden we zelfs erg leuk. Voor diegene die het niet lukte, zal ik t ff uitleggen.
Heel simpel: klik op reactie ( dit staat onder elk onderwerp ) daar kun je een berichtje typen. Je moet wel een naam invullen, daarin kun je uit het rijtje ( pijltje) kiezen.Mocht je geen idee hebben wat te kiezen, pak dan gewoon "anoniem". Maar schrijf in je berichtje wel even je naam, das wel zo leuk he.

P.s diegene die echt nog nooit op een weblog zijn geweest.... de nieuwe verhaaltjes van ons staan altijd bovenaan.Dus het oudste ( 1e ) bericht staat onderaan. Tis maar dat je het weet.....

Iemand vroeg me ook of je jezelf kunt aanmelden bij ons blog , dat zodra er een nieuw bericht geplaatst wordt, je daar dan een mailtje over ontvangt. Nu ben ik er nog niet uit hoe dat werkt, dus mocht iemand weten hoe dat moet? Tell me!!

woensdag 27 mei 2009

Hoe - wat - waar - waarom

Hoe:
Met het vliegtuig! Nee, grapje.Met een skilled independent visa nr 175. Als we dit visum niet hebben worden we op het vliegveld linea recta terug naar Nederland gestuurd.
We kunnen pas emigreren als we het juiste visum krijgen. En daarvoor moet je nogal wat doen. Zie: http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/175/
Op basis van Rimko's werk kunnen we daarvoor in aanmerking komen. Tegelzetters zijn nodig in Australië en daar krijgen we punten voor. Bij 120 punten , die je verzameld door werkervaring, leeftijd (van 20 tot 40 jaar, elke 5 jaar verlies je punten ) , taal e.d kun je beginnen met het visumaanvraag.
Met de skilled independent 175 kunnen we voor altijd in Australië blijven en mogen we zelf bepalen waar we gaan wonen. Er zijn visa's waarmee je in een bepaalde staat moet wonen voor een bepaalde tijd, maar dat zou alleen een optie zijn als we niet voor een SI 175 in aanmerking kwamen.
Hadden we al gezegd dat het veel werk is om aan een visum te komen? Soo hee, echt, je moet er wel wat voor over hebben.
Rimko moet kunnen aantonen dat hij daadwerkelijk tegelzetter is. Omdat hij als zelfstandige werkt is dit extra moeilijk..... Als hij voor een baas zou werken zou een referentie eigenlijk al genoeg zijn. Nu moesten we referenties kunnen overleggen van zijn oude stageplaatsen,het leerprogramma van school,een Engelse werkomschrijving maken,verklaringen van vorige klanten, leveranciers, de accountant enz enz.
Ook hebben we moeten aantonen dat we al jaren een relatie hebben.Rimko is de aanvrager, ik mag mee op zijn visa, maar dan moeten we wel kunnen bewijzen dat ik bij hem hoor. En omdat we niet getrouwd zijn hebben we van alles uit de kast moeten trekken, zoals gezamelijke verzekering-rekening-vakantieboekingen-foto's ( waarop je ziet dat we saampjes ouder zijn geworden haha ) etc.
Voor dit bovenstaande hebben we de goedkeuring al gekregen, zoals in het vorige berichtje staat. (TRA )
Ook zijn we allebei geslaagd voor de Engelse test, de IELTS.
Rimko is net op tijd geslaagd, want de immigratiedienst heeft de score verhoogd, nu moet een tradesperson ( o.a bouwvakkers dus ) op elk onderdeel een 6 i.p.v een 5 halen. Pfieuw, net op tijd de papieren ingediend bij de immigratiedienst!


Wat:
Wat we daar gaan doen?GENIETEN! hihihi
Nou, Rimko is dus nodig in Australië als tegelzetter. Tenminste, daar gaan we vanuit omdat we op die gronde een visum kunnen krijgen.
Hoe het daadwerkelijk staat met de banen zullen we moeten bekijken. Ook in Oz zitten ze met de kredietcrisis.Tegelzetters advertenties zien we niet op de banensite's maar meestal gaat het in Nederland ook buiten de advertentie om, mensen kloppen gewoon aan bij bouw/tegelzetters bedrijven. Wel gaan we voor vertrek goed informeren in welk gebied veel gebouwd word, via kranten of via mensen die we via het forum kennen http://www.xpdite.net/
Wat ik, Ingrid ga doen.... dat zien we ter plekke wel. Lijkt me spannend en leuk. Ik pak gewoon aan wat ik tegen kom. Zo heb ik het in NL ook al altijd gedaan en dat heeft altijd goed uitgepakt. Zelfs zonder goede diploma's.
Zoiezo ben ik wel van plan om, als ik niet snel aan werk kom, vrijwilligerswerk te gaan doen.Ze hebben veel hele leuke vrijwilligers baantjes in Australië. En ik zou het geweldig vinden om iets in een nationaal park te doen of bij het dierenhospitaal/dierentuin van Beerwah http://www.wildlifewarriors.org.au/. Lekker buiten. Wat ik ook vaker hoor van de mensen op het forum is dat je via vrijwilligerswerk aan een betaalde baan kunt komen.

Wanneer:
Nu volgt het wachten. We liggen onderop de stapel aanvragen, en er zijn per jaar duizenden aanvragen voor emigratie, dus we weten niet hoelang het nu gaat duren. We verwachten dat we voor het eind van het jaar een CO ( case officer ) zullen krijgen, die onze aanvraag verder behandeld.
Dan moeten we nog een medische keuring ondergaan en een verklaring van goedgedrag inleveren ( VOG )
Het ligt er maar net aan hoe snel de emigratiedienst in Oz aan ons dossier begint. We staan nu op de zgn CSL , Critical Skills List. Dit is in het leven geroepen om voorrang te verlenen aan visumaanvragers die ze met spoed nodig hebben.
Omdat er heeeel veel visa aanvragen per jaar binnen komen, meer dan ze daadwerkelijk uitgeven ( 30.000 ) , is deze lijst gemaakt voor de jobs waarin mensen tekort zijn.
Laatst is de CSL ge-update, maar gelukkig staat Rimko, nou ja, tegelzetter dan... er nog als een van de weinige bouwvakkers op! Ze willen ons echt in Australië!
We hebben zelf het idee om tussen oktober 2010 - februari 2011 te gaan.
Dit ligt nog een beetje aan de belastingsdienst... blijkbaar kan het heel wat geld schelen of kosten als Rimko te vroeg zijn zaak beeindigd.Gaan we binnenkort eens uitzoeken.
Mocht het door de kredietcrisis heel slecht gaan met het werk voor Rimko, dan zouden we moeten bekijken wat we gaan doen. We blijven tot eind 2010 vooral omdat we een bepaald bedrag willen sparen.

Waar:
Australië heeft heel veel mooie plekken! We hebben er dan ook een tijd over nagedacht waar we dan precies naar toe willen gaan.
We hebben ons nu gericht op Queensland en dan niet de stad Brisbane, maar wel op ongeveer een uur daar vandaan, namelijk the sunshinecoast. http://www.sunshinecoast.org/
Er word veel gebouwd in de buurt van Maroochydore, dus misschien dat Rimko daar makkelijk aan werk kan komen. Als dit niet lukt, dan zullen we wat dichter bij Brisbane moeten gaan wonen.
We kiezen deze regio omdat het een super mooie natuur heeft! Regenwouden, bergen, mooie rustige stranden en veel andere bezienswaardigheden in de "buurt" zoals een leuke stad, Brisbane, Fraser island, het great barrier reef en ..... heel belangrijk, veel zonuren en een warme temperatuur!

Waarom:
Dan kunnen we bovenstaande alweer noemen.Maar het is natuurlijk zoveel bij elkaar.
Het mooie warme weer trekt mij vooral. Rimko vindt een totaal nieuw leven erg spannend en aantrekkelijk. Het avontuur.
De schitterende afwisselende mooie onbedorven rustige natuur.
We gaan ook voor meer kwaliteit van leven, als je het zo kunt noemen :
- schonere lucht , beter voor mijn longen ( Brabant is zo ontzettend vervuild! )
http://www.esa.int/esaCP/SEM340NKPZD_index_1.html
- niet zo druk verkeer
- minder mensen op 1 M2 , dus weer minder druk
- meer buiten leven omdat het vaker goed weer is
- meer buiten bewegen in frisse zee lucht
- minder weekenden binnen op de bank omdat het koud/nat is, want er is van alles te ontdekken!

Het gevoel , waarom Australië , kun je misschien pas snappen als je er ooit bent geweest. Het hééft gewoon iets, iets wat trekt .....
En het is niet dat we het hier niet goed hebben! We hebben een goed leven tegenwoordig, zeker. Maar we willen ook echt alles uit het leven halen wat we kunnen. En wij hebben nu deze kans, dus pakken we het met beide handen aan.
Ook al zullen we met veel downsides te maken krijgen, het missen van familie en vrienden, we willen dit toch gaan proberen.

LIVE LIFE TO THE FULLEST!!!

woensdag 8 april 2009

IELTS!

Joehoee Rimko is geslaagd, hij heeft goede punten gehaald bij de Ielts test! We waren echt heel blij toen we de uitslag in handen hadden.Hebben we even lekker gevierd met een weekendje Terschelling.
Het moeilijkste is nu voorbij. Heerlijk, zeker nu het zomer wordt, kunnen we onze tijd beter besteden dan Engels te leren.( hoewel, dat moeten we toch altijd een beetje blijven doen )

Rimko moest op alle vakken een 5 halen en dit waren de resultaten:
Listening: 5,5
Reading: 5
Writing: 6
Speaking: 7

Nu is het alleen maar een kwestie van indienen bij de immigratiedienst ( DIAC ) en afwachten.

donderdag 19 maart 2009

Onze plannen


Hoi allemaal en welkom op onze site.

Zoals iedereen wel weet, willen wij, Rimko en Ingrid (de schrijfster van dit blog) emigreren naar Australie.
Hier kunnen jullie ons volgen in de stappen die we moeten nemen om zo ver te komen.
Hiernaast zien jullie de kaart en hoe groot Australie is tegenover Europa, ik heb Europa er even ingeplakt.

We weten pas zeker of het gaat lukken als we het visum in handen hebben.
Het is veel werk om een permanent visum te krijgen! We hebben hulp ingeroepen van een agent in Australie,Move2Australia, die ons verteld wat en wanneer we welke papieren moeten aanleveren.
Onze 1e belangrijke goedkeuring,de TRA voor het werk, hebben we al binnen.
Volgende stap is de IELTS = Engelse test van Rimko.

We houden jullie op de hoogte.
Veel leesplezier!

Groetjes Ingrid en Rimko